SON DAKİKA



Haber > Gündem > Kendimize yenilmeyelim

Kendimize yenilmeyelim

06 Şubat 2017 Pazartesi - 09:10








Bugün eğitim zamanı. Yarışa kaldığımız yerden devam ediyoruz. Herkesin eğitime muhtaç olduğu bir ülkenin evlatları olarak bizi ve milletimizi geleceğe taşıyacak donanımlarımızı kuşanıp yeniden bismillah diyoruz. Ayrıldıklarımızla bağlarımızı koparmadan onlara olan borçlarımızı ödemek ve geleceğe dönük planlarımızı hazırlamak için ve bir süre sonra hiç ara vermemiş gibi yolumuza devam etmek istiyoruz. Engeller var muhakkak. Başarmak için çıktığımız bu yolda en büyük engelin kendimiz olduğunu asla unutmayalım.

İlk savaşı kendimize karşı kazanabilirsek ancak o zaman yenebiliriz başkalarını. Kendimize karşı verdiğimiz savaşı kaybederek başkalarına üstünlük kurmayı hayal edenler ancak ve sadece hayal edebilirler. Çünkü onların rüyası hiç bitmeyecektir. Her zaman hayal aleminde yaşarlar ve ancak orada mutlu olurlar. Gerçek her zaman bir tokat gibi çarpar suratlarına. Kendimize yenilmek sadece mağlubiyeti öğretir bize. Ve daha kötüsü mağlubiyete alışmayı. 

Hayatın zorlukları öğrencilikle beraber bitecek zannederdik. Ve sanki bütün dünyanın yükünü ve sorumluluklarını öğrenci olarak biz taşırız sanırdık omuzlarımızda. Gördük ki onlar yük değilmiş aslında. Onlar hayatta yaşayacak olduğumuz sürecin bir özeti ve belki de hangi zorlukla karşılaşırsak neler yapmamız gerektiğini öğreten kılavuzlardı. Ancak öğrenmenin öğrencilikle beraber bittiğini ve kemale erdiklerini düşünen idare edenlerimiz yüzündendir bütün bu yaşadığımız olumsuzluklar. Oysa öğrenmek bir hayat devam etmelidir.

Daha doğrusu öğrenmenin bir hayat boyu devam etmesi gerektiğine inananlar ancak gelecek nesillere ışık tutarlar. Bilmeliyiz ki insanoğlunun yaşadığı her hikaye için milyonlarca yaşanmış örnekler vardır. Akıllı adamlar başkalarının yaşadıklarından ibret alırlar. Aptallar ise bunları kendi üzerlerinde denerler. Yağmuru durdurmaya gücümüz yetmez. Bunun için çalışma yapmak yerine bizi yağmurdan koruyacak tedbirleri almak ve yağmuru bir felaket olmaktan çıkartıp ondan faydalanabileceğimiz işleri yapmaya koyulmalıyız.    Bir kısım öğrencilerimizin sınavları var.

Hayatları boyunca olmak istedikleri konumu belirlemek yakaladıkları en önemli fırsatlardır bu sınavlar. Kim olduğunuz belki değişmeyecektir. Ancak kesinlikle kimlerle muhatap olacağınız bu sınavlarla belirlenecektir. Ayrıca bu sınav nelerle meşgul olacağınızı da belirleyecektir. İşte bu sonuçlar tamamen sizin eseriniz olacaktır. Başarmak güzel şeydir. Bu güzelliği önce kendinizden. Sonra ailenizden.


Sevenleriniz ve sizden beklentisi olanlardan mahrum bırakmayınız. Tabi ki bizimde sınavlarımız millet olarak hiç bitmeyecektir. Adı YGS, LYS ve TEOG olmasa da her zaman sınavdayız. Başarmak için bizimde çok çalışmamız gerekecek. Başarı hepimizin olsun. Milletimizin... Devletimizin... Çocuklarımızın olsun...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap