SON DAKİKA



Haber > Gündem > Kemal Reis hızlandı hızlandı aniden iskele baş yaptı, pruvasından yara alan Yunan gemisi böyle kaçtı

Kemal Reis hızlandı hızlandı aniden iskele baş yaptı, pruvasından yara alan Yunan gemisi böyle kaçtı

14 Ağustos 2020 Cuma - 16:59




Aniden yaptığı iskele baş hareketiyle Yunan gemilerine korku veren TCG Kemal Reis, Ege’deki görevine devam ederken pruvasından yara alan Yunan HS Limnos işte böyle kaçtı.





Denizkartalı’nda yer alan habere göre, Doğu Akdeniz’de sismik araştırma yapan MTA Oruç Reis gemisine refakat ederken Yunan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın HS Limnos fırkateyninin tacizini engelleyen TCG Kemal Reis görevine devam ediyor.

tcg-kemalreis-11.jpg

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı” Deniz yetki alanlarımızdaki hak, alaka ve menfaatlerimizin yılmaz ve kararlı koruyucuları Türk Deniz Kuvvetleri, MTA ORUÇ REİS araştırma gemimize refakat ve koruma görevine ilk günkü kararlılıkla ve aynı gemilerle devam etmektedir” açıklamasını yaptı.

118 metre boyundaki Barbaros sınıfı tam donanımlı savaş gemimiz TCG Kemalreis ile 130 metre boyundaki HS Limnos arasındaki çatışma sırasında, HS Limnos’un pruvasından yara aldığı öğrenilmişti.

hs-limnoss-1.jpg


Ege Denizi’nin kuzeydoğusundaki Yunan adalarından olan Limni’nin adını taşıyan fırkateynin 3500 ton ağırlığında olduğu, tam donanımlı ağırlığı 3380 ton olan TCG Kemal Reis’in engellemeyi başardığı görüldü.

1cf1e4c4-d2c8-43e1-aa46-b54e52e3c2af.jpg

Beğendim
7
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap