SON DAKİKA



Haber > Gündem > Kemal Kılıçdaroğlu tazminat kazandı

Kemal Kılıçdaroğlu tazminat kazandı

16 Haziran 2016 Perşembe - 09:43




CHP Tüzel Kişiliği ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Güneş Gazetesinde geçen yıl şubat ayında yayınlanan haberlerin iftira niteliğinde olduğu ve kiş





İki ayrı mahkeme söz konusu haberleri yayınlanan gazeteyi tazminat ödemeye mahkum etti.

Dava dosyasına göre, Güneş Gazetesi, Fuatavni isimli twitter hesabına ait “sahte” olduğu tespit edilen yazışmaları haber olarak yayınladı. 18 Şubat 2015 tarihinde “45 CHP’linin Kaseti elimizde” başlıklı haberde, Kemal Kılıçdaroğlu dahil 45 CHP’linin kasetinin bulunduğu iddia edildi. 20 Şubat 2015 tarihinde ise yine sahte yazışmalardan hareketle “CHP- Paralel Yapı ittifakının kan donduran planı” başlıklı başka bir haber yayınladı.

İKİ HABER İKİ DAVA

Avukat Celal Çelik, ilk haberde, Kılıçdaroğlu’nun kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu gerekçesiyle Ankara 5. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne 20 bin TL tazminat talebiyle dava açtı. Avukat Çelik, ikinci yayınlanan haberde ise CHP tüzel kişiliğine saldırılarak, kişilik haklarının ihlal edildiği iddiasıyla Ankara 13. Asliye Hukuk Mahkemesine dava açarak, 100 bin TL tazminat talebinde bulundu.

BİLE BİLE YALAN HABER YAPTILAR


Avukat Çelik, dava dilekçelerinde yayımlanan haberlerin içeriğinin tamamen yalan ve iftira niteliğinde olduğunu belirterek, “Haberlerin veriliş tarzı, gazetelerin ilk sayfalarında yer verilen fotoğraflar, kullanılan başlıklar ve olumsuz net yargı içeren iftira kapsamlı sözler dahi tek başına davalı gazetenin kötü niyetini, hakaret ve iftira kastını ortaya koymaktadır. Davalı tarafça yayımlanmış olan sözde haber metinlerinin tüm içeriği üretilmiş, iftiralar niteliğinde bulunduğundan ve bu siyasi kumpasa katkı vermek iradesi altında bile bile bu yalan haberler yapılmıştır” dedi.

TAZMİNAT ÖDEYECEK

Kılıçdaroğlu adına açılan davada Ankara 5. Asliye Hukuk Mahkemesi, Güneş Gazetesi’nin 10 bin TL manevi tazminat ödenmesine 10 Haziran’da karar verdi. CHP Tüzel kişiliği adına açılan dava ise Ankara 13. Asliye Hukuk Mahkemesi önceki gün kararını açıkladı ve aynı gazetenin 10 bin TL manevi tazminat ödemesine hükmetti. 

SAVCI:YAZIŞMALAR SAHTE

Fuatavni isimli twitter hesabının başka hesaplarla yaptığı iddia edilen konuşmalar geçen şubat ayında yayınlanmıştı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığı soruşturma sonucunda söz konusu twitter yazışmalarının sahte olduğuna karar vermişti. Savcılık, iddiaları yayımlayan gazeteler hakkında “yayın yoluyla zincirleme hakaret ve iftira” suçlamasıyla toplam 5 ayrı dava açmıştı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap