SON DAKİKA



Haber > Gündem > Kemal Kılıçdaroğlu, ''Bu kadar büyük hakareti Karadeniz kaldıramaz''

Kemal Kılıçdaroğlu, ''Bu kadar büyük hakareti Karadeniz kaldıramaz''

16 Mayıs 2019 Perşembe - 13:19




CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu FOX TV'de Çalar Saat programında İsmail Küçükkaya'nın konuğu oldu.





Kılıçdaroğlu, programda dikkat çeken sözler sarf etti. Kılıçdaroğlu, YSK'nın 31 Mart yerel seçimleriyle ilgili iptal kararı için, "Ben YSK’ya güvenemiyorum. YSK milletin iradesine darbe yapmıştır" diye belirtti.

Esenler Belediye Başkanı ve İBB Meclisi AKP Grubu Başkanvekili Tevfik Göksu’nun Ekrem İmamoğlu üzerinden Trabzonluları Yunanlara benzetmesi hakkında da konuşan Kılıçdaroğlu, "Tevfik Göksu'yu Karadenizlilerin vicdanına teslim ediyorum. Bu kadar büyük bir hareketi Karadeniz kaldıramaz. Kim olduğunu tanımıyorum ama sağlıklı bir insan olmadığı buradan anlaşılıyor. Bu dil iftar sofrasında kullanılacak bir dil değil" dedi.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları şu şekilde;




4 Tane oy pusulası veriliyor size. Mühürleri basıp aynı zarfa koyuyorsunuz. seçmen aynı seçmen, sandık aynı sandık. Sonra diyorsunuz ki 3’ünde bir şey yok İBB’yi iptal ediyorum diyorsunuz. İnancı olan aklı olan bir insan bunu söyleyemez. Hiçbir hukuki gerekçe yok yazmadılar. 7 kişi oturup gerekçe yazmıyorlar. Kim onlara talimat verdiyse… Bunu açıklayacaklar mı? Şu gerekçeyle iptal ettik. Akla aykırı , hukuka, vicdana akla aykırı bir uygulama. Bir yanlışlık yaptık diyorsan 39 ilçeyi iptal ediyorum dersin.

BÜTÜN DÜNYANIN MERAK ETTİĞİ ŞEY NEYE GÖRE İPTAL?




Belki vicdanı rahatsızdır. Bu kadar da olmaz deyip herhalde reddetmiştir. Ben YSK’ya güvenemiyorum. YSK milletin iradesine darbe yapmıştır. Kazanacağız. 23 Haziran’da elbette sandıklara sahip çıkacağız. Hiç kimsenin şüphesi olmasın. 23 Haziran’da göreceksiniz çok güzel şeyler olacak. Bizim uzmanlık alanımız vicdan ahlak ve hukukun üstünlüğüdür. Onların uzmanlık alanı hırsızlık ve çalmaktır.

SALDIRIYLA İLGİLİ OLARAK...

Bana planlı bir saldırı gerçekleşti. Ben Akkuyulu vatandaşlarımı hiçbir zaman suçlamadım.




Önümüzdeki günlerde çok farklı görüntüler de ortaya çıkacak.

Siyasi talimat olmazsa saldırganlar serbest bırakılmazdı zaten.




Korkmadım, üç beş tane çapulcudan mı korkacağım. Telaşa kapılma falan yok. Ben inançlı bir insanım, bir canım var, ne olacak...

PKK bana saldıracak, ben PKK'lı olacağım, inanılır gibi değil. Hayret ediyorum, bu kadar yalan, dolan nasıl yayınlanıyor...

CHP Genel Başkanlarının kaderi bu, İnönü, Ecevit... 




6 KİŞİYE DE YARIN ÖDÜL VERİRLER...

Yeni Çağ gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ'a saldıran 6 kişiye de ödül verirler yarın...

Erdoğan bir yandan teslim alınmıştır. Erdoğan’ın çevresinde çok değerli insanlar vardı. Bütün bunların tamamı darmadağan edildi. Kim vardır şimdi çevresinde? 'Sayın Cumhurbaşkanım bunları yapmamalısınız' diyebilecek kim kaldı?

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'yu Karadenizlilerin vicdanına teslim ediyorum. Bu kadar büyük bir hareketi Karadeniz kaldıramaz. Bir iftar sonrası böyle bir cümle nasıl kurabilir? Kim olduğunu tanımıyorum ama sağlıklı bir insan olmadığı buradan anlaşılıyor. Bu dil iftar sofrasında kullanılacak bir dil değil. YSK içindeki 7'li çete, mazbatanın geri alınacağını önceden belirlemişti. Çete nedir, birden fazla kişinin bir araya gelip yasa dışı bir iş yapmasıdır. O yedi kişi bir araya geldi, yasa dışı bir iş yaptılar Hakim hukukun üstünlüğüne inanır. Ben o arkadaşlara şunu sormak isterim; sen her şeyi saydın, aynı kurul, biz sandıkların tespitinde yanlışlık yapmışız, vatandaşın ne suçu var, senin suçun yok mu? Siz milli iradeye darbe yaptınız. İstanbullular, 23 Haziran'da 7 hakime rağmen bozulan adalet terazisini düzeltecekler.

Ekrem Bey, verdiği sözlerin ve vaatlerin tamamını 23 Haziran'dan sonra yerine getirecek.

Ekrem Bey'in 18 günü, bütün bunların hayata geçmesine yetti. Bunlar kaç yıldır İstanbul'u yönetiyordu, neden bugüne kadar yapamadılar? Ekrem Bey, genç, başarılı, çalışkan ve dürüst bir isimdir. Binali Yıldırım'ın ufku bitmiştir. Ekrem Bey'in ufku yeni başlamıştır, çok geniştir. Ekrem Bey’in dış dünyayla ilişkisi çok iyidir. Ekrem Bey, toplumun önünde bir değer olarak duruyor. O değere bizim sahip çıkmamız gerekiyor. Ekrem İmamoğlu'nun bağış kampanyasına bir vatandaş olarak ben de katıldım.

"EKONOMİNİN BAŞINDAN ALINMASI LAZIM"

Damat Bey ekonomi dengelendi diyor. Yahu Allah aşkına ekonomide denge mi kaldı?

Merkez Bankası’nın bağımsızlığını elinden aldılar. Damat Bey’in kesinlikle ekonominin başından alınması lazım. Ekonomiyi bilmeyen bir insan ekonomiyi yönetemez. Yoksulluğun, işsizliğin ne demek olduğunu bilmesi lazım. Damat Beyin bir eli yağda bir eli balda. Milletle dalga geçiyor. Gerçeklerden kopmuş bir damat var. İki tane devlet var, Saray Devleti, Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Saray devletinde her şey var. Bir de onun dışında Türkiye Cumhuriyeti devletindeki insanlar var. Bu insanlar pasivize edilmiş. Türkiye Cumhuriyeti devletinin kalkınma planı yok. Devletin kurumlarında sıcak siyaset olmamalı

İŞSİZ SAYISI...

Şu anda gerçek işsiz sayımız 8 milyon 475. Cumhuriyet tarihinde bu kadar işsiz olmadı. Bu işsizliğin sebebi ne. Bu işsizliğin olduğu yerlerde annelerin durumu ne? Hiç kimse bu annelerin durumunu düşünmüyor. Bu anneler akşam çocuğunu yatağa aç yatırırken Saray’dakiler bunun farkında mı? Çocuğuyla salonda buluşamayan bir babanın dramını Saray’dakiler biliyor mu? Çocuğuna pantolon alamadığı için intihar eden bir babanın farkındalar mı? Bir değişim yapılmak zorunda. Göreceksiniz çok daha güzel değişimler olacak o zaman. Bir siyasetçi önce vatandaşını düşünecek. Damat Bey diyor ki dengelendi. Ekonomide denge mi kaldı Allah aşkına. Sen bunu farkında değil misin. Sanayici kapattı. Merkez Bankası’nın yedek akçeleri. Anadolu’da kadınlar yük olmasın diye kefen paralarını toplarlar. Merkez Bankası’nın yedek akçeleri Türkiye iflas ederse diye tutulur. Siz gittiniz yedek akçelere el koydunuz. Katar’dan uçağı neden aldı bedavaya?

Nedir bu lüks? Nedir bu hayat tarzı? Bunu anlatacak laf bulamıyorum. Geçen diyor ki Erdoğan, ‘O stadyumları biz yaptık’, yahu o stadyumları fakirin fukaranın vergileriyle yaptın. Köprüleri yandaşlara yaptın onun da parasını vatandaştan aldın. Üstüne olağanüstü paralar alıyorsun geçmek için...

Söylesin, iyilikle yarışalım. Kalkıyorsun hırsızlık yaptılar, çaldılar. Kardeşim sen devlet değil misin? Hırsızlık yapanı bul çıkar mahkemeye.

"FETTAH TAMİNCE FETÖ'CÜDÜR"

Bunu yapanlar iktidar sahipleri. Bir bakan var bunun içinde. Bir gazeteci neden gidip içerideki tutukluyla görüşmesine izin verir. Yayından sonra size söylerim. O gazeteciyi o kişiyle kim buluşturdu. Herhangi bir gazeteciyi siz, ben gideceğim dese, nasıl izin veriyorlar bu gazeteciye. Nasıl görüşüyor bu gazeteci. Özlem Çerçioğlu kazanmasın, İmamoğlu kazanmasın diye kumpas kuruyorlar. Bunların onlardan farkı yok ki. Fettah Tamince FETÖ’cüdür. Fettah Tamince kimin adamıdır? Devlet adamıdır. Erdoğan’ın yanındadır.

"ÇÖLAŞAN’DAN FETÖ’CÜ OLUR MU?"

Eren Erdem hangi gerekçeyle içeride? Sözcü gazetesinin yazarları. Allah aşkına akıl var mantık var. Necati Doğru’dan Uğur Dündar’dan Emin Çölaşan’dan FETÖ’cü olur mu ya? Akıl var mantık var. Eskiden hiç değilse sahte delil üretiyorlardı. Şimdi onu da yapmıyorlar. Atın içeri diyorlar.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap