SON DAKİKA



Haber > Gündem > KDK'dan 'nakdi destek ödemesi' kararı

KDK'dan 'nakdi destek ödemesi' kararı

10 Aralık 2023 Pazar - 15:56




KDK'dan 'hane başı nakdi destek ödemesi' kararı çıktı.





Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde 11 il yıkılmış 50 binden fazla vatandaş hayatını kaybetmişti. Hatay'da depremlerden etkilenen bir vatandaş, AFAD'ın verdiği 10 bin TL'lik hane başı destek ödemesinin, Haziran 2022'de kendi hanesine kaydı yapılan ve bir süre sonra evden ayrılan yakınına verildiğini belirterek, söz konusu destekten yararlanmak için Kamu Denetçiliği Kurumu'na (KDK) başvurdu.

Başvuruyu inceleyen KDK, 10 bin TL hane başı destek ödemesinin her konut için konutta adres kaydı bulunan vatandaşlardan yaşı en büyük kişiye yapıldığını tespit ederek, aynı adreste kaydı bulunan vatandaşların fiilen aynı haneden bulunmadıkları itirazlarının değerlendirilmeye alınması gerektiğine karar verdi.

AFAD'A TAVSİYE KARARI

KDK, başvurucunun hane başı destek ödemesi talebinin, deprem tarihinde ödeme yapılan kişi ile aynı hanede ikamet edip etmediği konusunda yapılacak inceleme sonucuna göre, yeniden değerlendirilmesi için AFAD'a tavsiye kararı verdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0
KDK

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap