SON DAKİKA



Haber > Gündem > Kıbrıs müzakerelerinde kriz!

Kıbrıs müzakerelerinde kriz!

22 Şubat 2017 Çarşamba - 15:42




Kıbrıs müzakerelerinde kriz giderek büyüyor. Türk tarafı, Kıbrıs müzakerelerinde yarınki toplantıya katılmayacak.





KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın, Rum tarafının Enosis kararına ilişkin geri adım atmadığı gerekçesiyle yarınki liderler toplantısına katılmayacağı bildirildi.

KAPIYI VURARAK TERK ETMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde, BM tesislerinde yapılan toplantıda da kriz yaşanmıştı. Kıbrıs müzakerelerine katılan Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis, "Söyleyecek Bir Şeyim yok" diyerek, toplantıyı kapıyı vurarak terk etmişti.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı görüşme sonrası Cumhurbaşkanlığına dönüşünde yaptığı açıklamada, Rum Lider Anastasiadis’e, Rum Meclisi’nin Enosis plebisitinin okullarda anılması kararının yarattığı sıkıntıyı, talihsizliği izah etmeye çalıştıklarını söyledi.

''SÖYLEYECEK BİR ŞEYİM YOK''


Cumhurbaşkanı Akıncı, Rum Liderin kendilerini dinlemek yerine 5 sayfalık bir metin ile toplantıya geldiğini, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin konuyu toparlayan bir konuşma yaparken Rum Liderin Anastasidis’in öfkeyle "Söyleyecek Bir Şeyim yok" diyerek toplantıyı terk ettiğini söyledi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap