SON DAKİKA



Haber > Gündem > Katar sıkıntısı

Katar sıkıntısı

09 Ocak 2016 Cumartesi - 14:42




CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Türkiye’nin Katar’a asker göndermesini de içeren askeri işbirliği anlaşmasını TBMM gündemine taşıdı.





Türkiye’nin Doha Büyükelçisi’nin yaptığı, binlerce Türk askerinin Katar’a gönderileceği yönündeki açıklamayı hatırlatan Öztrak, “Bölgede tansiyon yükselmişken, Türk askerinin bu gerilimli coğrafyanın tam ortasına gönderilmesi kararınızı tekrar gözden geçirecek misiniz?” diye sordu.

Öztrak, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM’ye verdiği soru önergesinde Arap ve Kuzey Afrika coğrafyasında devam eden siyasi kaosun boyut ve kapsamının her geçen gün genişlediğini, Suudi Arabistan ve İran arasında yaşanan krizin, bölge ülkeleri arasında mezhep temelli saflaşmayı başlattığını vurguladı.

Türkiye, 2014 yılında Katar ile bir askeri işbirliği anlaşması imzalamış ve Katar’da askeri üs kurulması benimsenmişti. Türkiye’nin Doha Büyükelçisi, bu anlaşma çerçevesinde binlerce Türk askerinin Katar’a gönderileceğini, kara-hava- deniz, askeri eğitim ve özel harekat birliği gibi unsurların da askeri üste görev alacağını açıklamıştı.

Sözcü

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap