SON DAKİKA



Haber > Gündem > Katar Kızıldeniz'deki LNG sevkiyatını durdurdu

Katar Kızıldeniz'deki LNG sevkiyatını durdurdu

15 Ocak 2024 Pazartesi - 15:14




Dünyanın en büyük ikinci sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ihracatçısı olan QatarEnergy, üretim devam etmesine rağmen Kızıldeniz üzerinden sevkiyatlarını göndermeyi durdurdu.





Kızıldeniz'de Yemen'deki Husilerin ticari gemilere saldırması sonucu Katar geri adım attı. Dünyanın en büyük ikinci sıvılaştırılmış doğal gaz ihracatçısı olan QatarEnergy, üretim devam etmesine rağmen Kızıldeniz üzerinden sevkiyatlarını göndermeyi durdurdu.

Reuters'ta yer alan habere göre, Yemen'in İran destekli Husi grubu, Kasım ayından bu yana , İsrail ile savaşta Filistinlileri destekleme çabası olduğunu söyledikleri, dünya nakliye trafiğinin yaklaşık yüzde 12'sini oluşturan bir rotanın parçası olan Kızıldeniz'deki gemilere saldırıyor.

Katar LNG'sini (sıvılaştırılmış doğal gaz) taşımak için kullanılan en az dört tanker gemisi, ABD ve İngiltere'nin de Husilere karşı saldırı gerçekleştirmesiyle sevkiyatlarını durdurma kararı aldı.

LSEG gemi takip verilerine göre, Al Ghariya, Al Huwaila ve Al Nuaman, Katar'daki Ras Laffan'dan LNG yüklemiş ve Süveyş Kanalı'na doğru gidiyordu ancak dün Umman açıklarında durdular.

GÜVENLİK TAVSİYEYİ ALMAK İÇİN DURDU

Katar adına Reuters'a konuşan kaynak, "Güvenlik tavsiyesi almak için bir duraklama yapıldı. Kızıldeniz'den geçmek güvenli değilse başka rotalar üzerinde sevkiyata devam edilecek. Üretim durmuş değil" açıklamasını yaptı.

ICIS LNG analisti Alex Froley, Ümit Burnu üzerinden Avrupa'ya giden alternatif rotanın Katar'dan yapılacak 18 günlük yolculuğa yaklaşık 9 gün ekleyebileceğini söyledi.
Pazartesi günü başka bir ticaret kaynağı, "Katar, Ümit Burnu üzerinden uzun bir rota izleyecek, bu da teslimatta gecikmelere yol açacak, ancak Avrupa dengeleri açısından dramatik bir durum yaratmayacak" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap