SON DAKİKA



Haber > Gündem > Kaşıkçı'yı Riyad-Tel Aviv ortak mı öldürdü? Casus iddialarına cevap

Kaşıkçı'yı Riyad-Tel Aviv ortak mı öldürdü? Casus iddialarına cevap

22 Temmuz 2021 Perşembe - 10:30




İsrail merkezli NSO Group'un ürettiği "Pegasus" casus yazılımı ile Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ölümünde bağlantı mı var? Riyad yönetimi yanıt verdi.





Siyonist  İsrail merkezli NSO Group adlı şirketin ürettiği "Pegasus" isimli casus yazılım aracılığıyla küresel çapta gazeteci, aktivist, avukat ve siyasilerin hedef alındığı öne sürülerek, en az 10 hükümetin bu şirketin müşterisi olduğu iddia edilmişti. 

The Guardian ve diğer 16 medya organının iş birliğiyle ortaya konulan ve "Pegasus Project" adı verilen bu veri sızıntısına göre, söz konusu yazılımla aktivist, gazeteci, avukat ve siyasiler hedef alındı.

Azerbaycan, Bahreyn, Kazakistan, Meksika, Fas, Ruanda, Suudi Arabistan, Macaristan, Hindistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) başta olmak üzere en az 10 hükümetin NSO Group'un müşterisi olduğu belirtilirken, Riyad yönetiminden iddialara yanıt geldi.

ABD merkezli Washington Post gazetesi Siyonist İsrail'e ait Pegasus casus yazılımının, 2018'de Türkiye'deki Suudi konsolosluğunda öldürülen giden Post köşe yazarı Cemal Kaşıkçı suikastında kullanıldığını iddia etti.

Suudi Devlet televizyonunun bildirdiğine göre bir Suudi yetkili krallığın casus yazılım kullandığı iddialarını yalanladı. İsmini vermeyen yetkili "Bu iddialar asılsızdır. Krallık bu tür uygulamaları onaylamıyor" dedi.


NSO, casus yazılımın Kaşıkçı cinayetinde kullanıldığı iddialarını reddetti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap