SON DAKİKA



Haber > Gündem > Karamollaoğlu'ndan 'KPSS' tepkisi: AKP'nin çürümüşlüğünün göstergesi

Karamollaoğlu'ndan 'KPSS' tepkisi: AKP'nin çürümüşlüğünün göstergesi

03 Ağustos 2022 Çarşamba - 14:21




Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık basın toplantısında konuştu. ÖSYM Başkanı Aygün'ün görevden alınmasına değinen Karamollaoğlu, "AKP'nin çürümüşlüğünün göstergesi" dedi.





Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Haftalık Basın Toplantısı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

KPSS sınavındaki bazı soruların Yediiklim Yayınları'nın deneme soru kitapçığındaki sorularla aynı olduğu iddiası sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ÖSYM'nin Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün'ü görevden almasını değerlendiren Karamollaoğlu, "Tuz koktu. ÖSYM Başkanı'nın görevden alınması önemli bir adım. Bu iktidar çürümüş olduğunu gösteriyor. Artık bu iktidarın ömrü bitti. İlk seçimde bu iktidar gidecek"" dedi.

Prof. Dr. Halis Aygün'ün görevden alınması hakkında 'önemli bir adım' açıklamasında bulunan Karamollaoğlu şunları söyledi:

"Tuz koktu. ÖSYM Başkanı'nın görevden alınması önemli bir adım. Bu iktidar tüm icraatleri ile çürümüş olduğunu gösteriyor. Artık bu iktidarın ömrü bitti. İlk seçimde bu iktidar gidecek. Türkiye, herhangi bir ülke konumunda değildir. Birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmeliyiz. Adalet yara alırsa hiçbir şeyin tedavisi mümkün olmaz.

DEFALARCA UYARDIK


İktidarı defalarca uyardık. Ancak onlar yanlış yapmaktan geri durmuyorlar. İktidara geldiğimiz zaman, hakkı gasp edilen herkesin hakkı eksiksiz olarak iade edilecektir. İnsanların yıllarca çalışıp emekli olamaması bir hak gaspıdır. İktidara geldiğimiz zaman EYT'liler haklarını alacak. İktidara geldiğimizde işe alımlarda liyakat esas alınacak. Açlık sınır insanın karnının doymadığı bir gelir seviyesinde. Açlık sınırı aldı başını gidiyor.

İktidara sesleniyorum. Biz ekonomik krizleri sizin yaptığınız gibi 50-60 yıl öncesi ile kıyaslamıyoruz. Kur Korumalı Mevduat Sistemi, ekonomi politikalarına dayanamadı. Bu uygulama sadece varlık transferine aracılık etmek dışında başka bir işe yaramadı. Vatandaşlar ezildi. Bu kadar akıl dışı uygulamalara dünyanın hiçbir yerinde karşılaşmak mümkün değil.

KİMSE KARAMSARLIĞA KAPILMASIN

İktidar, Türkiye hakkında istisna birkaç olumlu göstergeyi 'dünya bize gıpta ile bakıyor' şeklinde lanse ediyor. İlk seçimde 'ben yaptım, oldu' aklı gidecek ve ortak akıl gelecek. Hiçbir vatandaşımız karamsarlığa ve umutsuzluğa kapılmasın.

AKKUYU RUSLARA GEÇTİ


Akkuyu Nükleer Santrali'ni önemsiyoruz. Ruslar, projenin yapımı ilgili sözleşmeyi fesih etmek zorunda kaldı. Santralin kontrolü bütünüyle Rusya'ya geçti. Türkiye'nin bir değil birkaç Nükleer Santrale ihtiyacı var. Bu konuda geçmişte ümitlenmiştim.

Siyasi pozisyonları bir kenara bırakarak iktidarı bu konuda ciddi adımlar atmaya davet ediyorum. Sivas, mağdur olan illerden bir tanesi. Sivas, hala büyükşehir statüsünü kazanamadı. Mutlaka Sivas'ta nüfusu tutacak çalışmalara imza atılmalı.

Merkez Bankası Başkanı hatasını kabul etti ama söz ağızdan bir defa çıktığı zaman geri dönmüyor. Sayın Erdoğan'ın doktorlarla ilgili 'giderlerse gitsinler' açıklaması unutulmadı."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap