SON DAKİKA



Haber > Gündem > Karamollaoğlu'ndan 27 Mayıs darbesi mesajı! Günümüze dikkat çekti

Karamollaoğlu'ndan 27 Mayıs darbesi mesajı! Günümüze dikkat çekti

27 Mayıs 2022 Cuma - 17:01




Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 27 Mayıs 1960 darbesinin 62. yıl dönümü dolayısıyla paylaştığı mesajında, Adnan Menderes ve yol arkadaşlarını andı.





Cumhuriyet tarihinin ilk darbesinin yapıldığı 27 Mayıs 1960'ın üzerinden 62 yıl geçti. tüm hükümet üyeleri , milletvekilleri ve önemli bürokratlarıyla birlikte yargılandığı Yassıada mahkemeleri 14 Ekim 1960’ta başladı. Kararlar 15 Eylül 1961’de verildi. 

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da 27 Mayıs Darbesi'nin 62. yıl dönümü dolayısıyla sosyal medya hesaplarından bir mesaj paylaştı. Karamollaoğlu mesajında, “Eğer bugün hâlâ demokrasimizdeki eksikliklerin yol açtığı sorunlarla baş etmeye çalışıyorsak, bunda en büyük pay hiç şüphesiz 27 Mayıs darbesinindir.” dedi. 

Temel Karamollaoğlu mesajında şunları kaydetti:

“27 Mayıs 1960, demokrasimizi sekteye uğratarak darbeler silsilesini başlatan kara bir leke olarak tarihteki yerini almıştır. Eğer bugün hâlâ demokrasimizdeki eksikliklerin yol açtığı sorunlarla baş etmeye çalışıyorsak, bunda en büyük pay hiç şüphesiz 27 Mayıs darbesinindir. 

27 Mayıs ve ardından yaşanan sürecin yol açtığı travmalar milletimizin hafızasında onlarca yıldır tazeliğini korumaktadır. Millet iradesinin güvence altına alındığı ve demokrasinin kamil manada tesis edildiği bir Türkiye, inanıyorum ki bu travmaları atlatacaktır. 

Bu acı hadiselerden dersler çıkarılması ve her daim bu topraklar üzerinde hukukun üstün olması temennisiyle; cuntacılar tarafından idama mahkum edilen Başbakan Adnan Menderes ve yol arkadaşları Fatin Rüştü Zorlu ile Hasan Polatkan’ı, 27 Mayıs’ın yıl dönümünde rahmetle anıyorum.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap