SON DAKİKA



Haber > Gündem > Karaman ve Sakarya'da DEAŞ operasyonları: 12 gözaltı

Karaman ve Sakarya'da DEAŞ operasyonları: 12 gözaltı

02 Mart 2020 Pazartesi - 12:33




Karaman ve Sakarya'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonlarda 12 kişi gözaltına alındı. Çorum'da ise gözaltına alınan 4 DEAŞ'lı tutuklandı.





Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen DEAŞ'a yönelik soruşturma kapsamında, terör örgütü üyesi olduğu öne sürülen 12 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Bunun üzerine İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından bu sabah kent merkezi ve Süleymanhancı köyünde önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 8 kişi, gözaltına alındı. Diğer 4 şüphelinin de yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi. 

SAKARYA'DA 4 DEAŞ'LI YAKALANDI

Sakarya Emniyet Müdürlüğü, terör örgütü DEAŞ'a yönelik sabah saatlerinde operasyon düzenledi. Terör örgütü içerisinde faaliyet gösterdikleri bilgileri bulunan Irak uyruklu 4 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. 4 kişi, emniyet müdürlüğüne götürülürken, soruşturma devam ediyor.

ÇORUM'DA 4 DEAŞ'LI TUTUKLANDI

Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Çorum İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve İstihbarat Komutanlığı ile koordineli olarak 4 ayrı adrese operasyon düzenlenmişti. Operasyonda DEAŞ terör örgütü ile bağlantıları olduğu belirlenen 4 kişi gözaltına alınmıştı. Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda ise ele geçirilen materyallere ise el konulmuştu. Sorguları tamamlanan DEAŞ üyesi zanlılar, geniş güvenlik önlemleri altında haklarında düzenlenen soruşturma evrakıyla birlikte adli makamlara sevk edilmişti. Nöbetçi mahkemece tutuklanan zanlılar Çorum L Tipi Cezaevi’ne gönderildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap