SON DAKİKA



Haber > Gündem > Karadeniz'e dikkat!

Karadeniz'e dikkat!

10 Ağustos 2015 Pazartesi - 09:52








Son haftalarda; başta Giresun olmak üzere, Karadeniz'de artan boğulma olaylarına ve alınacak önlemlere dikkat çekmek için ısrarlı bir şekilde sürdürdüğümüz/sürdürülen yayınlar nihayet sonuç verdi! Sayın Giresun Valisi’nin talimatıyla toplanan komisyon (04.08.2015) tarafından yapılan "Denizde Can Güvenliği Toplantısı"nda alınan kararlar gerçekten sevindirici ve umut verici. Ancak alınan kararların biran önce hayata geçirilmesi de çok önemli. Zira denizde, hem de işletmesi olan halk plajlarında dahi ölümler devam ediyor! Son haftalarda art arda üç köşe yazımı da bu konuya ayırmış, özellikle alınacak tedbirler konusundaki görüşlerimi ısrarla dile getirmiştim (Yazık Çok Yazık! /13.07.2015, Paniklerseniz Boğulursunuz! / 27.07.201, Ders Olmuyor! / 03.08.2015).

Alınan kararların yazılarımda dile getirdiğim önerilerle birebir örtüşmesi ve gazetemizin de duyarlı yayınlarıyla konuyu sürekli gündemde tutması, konu hakkında artık bir bilinç oluştuğunun göstergesi olarak sevindiricidir. Umarım alınan kararlar geciktirilmeden uygulanır. Sadece geçen hafta sonu Karadeniz’de meydana gelen; 18 boğulma ve 2 denizde kaybolma vakasının ardından bu hafta da meydana gelen yeni boğulma vakaları durumun vahametini ve ivediliğini ortaya koymaktadır... Fındık hasadı başladı Rekor seviyede artan fiyatıyla Karadeniz insanının yeniden umudu olan fındıkta yeni sezon hasadı başladı! Her ne kadar geçen yıl don vurması ve düşük rekolte sebebiyle değerlendiği ifade edilse de; aslında FKB ve TMO gibi kuruluşların devreden çıkması ve stokta fındık kalmaması sebebi ile aslında her zaman değerli olan ve bu değerin üreticiye kadar yansıması olan gelişmeler bundan sonra tersine dönmeyecek gibi. Hamburg’da fındık borsası olduğu efsanesi de, Giresun’da kurulan lisanslı depo ve spot borsası ile sona erdi. Fındık üreticisi artık yeniden tüm ekonomisini fındığa göre endekslemeye başladı.

Borçlarını, düğününü ve gelecekle ilgili tüm planlarını fındığa göre yapmaya başladı. Ve asıl sevindirici olan bu yıl önceki yıllara oranla fındığını daha çok kendisi toplayacak olması. Fındığın değer bulmasıyla bahçelerine tekrar dönmeye başlayan üretici, gerek bakım gerekse işçiliğinde önceki yıllara göre daha aktif. Fındıktan gelecek ekonominin bölgede kalabilmesi için öyle de olması gerekiyor. Tüm üreticilerimize bol ve hayırlı hasatlar dilerim... Havaalanına büyük ilgi Türkiye’de deniz üzerinde inşa edilen ilk havalimanı olma özelliğine sahip olan ve Mayıs ayında hizmete giren Ordu-Giresun Havalimanı’nda şu ana kadar; 420 seferde 53 bin 226 yolcu taşındığı belirtildi.

Bölge insanının ulaşımı noktasında çok büyük bir boşluğu dolduran Ordu-Giresun Havaalanı’nın ne kadar gerekli ve yerinde bir yatırım olduğunun göstergesi olan bu rakamlar; daha çok Ordu ve Giresun’un çok fazla gurbetçisi bulunması ve mevsimsel bir yoğunluk olarak değerlendirilse de; bu durumun önümüzdeki aylarda da artarak sürmesi bekleniyor. Zira sadece THY ve Anadolu Jet (THY kuruluşu) tarafından sürdürülen seferler hem talebi karşılayamıyor hem de rekabet ortamı oluşmadığı için gerçek potansiyeli ortaya koyamıyor. Ordu-Giresun havaalanına rağmen hala komşu illerin; Trabzon ve Samsun havaalanlarını kullananların sayısı da çok fazla. Özel şirketlerin de bir an önce Ordu-Giresun Havaalanına seferler koymasıyla hem gerçek potansiyel ortaya çıkacak; hem de insanlarımız çok daha ekonomik ve çok daha fazla uçacaktır...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap