SON DAKİKA



Haber > Gündem > Karadeniz'de çıkarma yaptılar! Askerlerin yüzleri kapalı

Karadeniz'de çıkarma yaptılar! Askerlerin yüzleri kapalı

08 Temmuz 2023 Cumartesi - 14:26




Savaşın bir cephesi haline gelen yalnızca 0,17 kilometrekare büyüklüğündeki adadan, bu sabah yeni fotoğraflar servis edildi.





Rus tanklarının Ukrayna sınırını geçip işgale başlamasının üstünden tam 500 gün geçti, yeryüzünü geri dönülemez şekilde değiştiren savaşta ülkesi Ukrayna'yı ayakta tutan Vladimir Zelenskiy bu sabah sembolik bir çıkarmaya imza attı.

Cuma akşamı İstanbul'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilen Zelenskiy, Türkiye'nin Ukrayna'ya verdiği NATO desteğini selamladı. 11 Temmuz'da Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta gerçekleşecek tarihi NATO Zirvesi'ne de davet edilen Zelenskiy, İstanbul'daki basın toplantısında, "Türkiye'nin barış planımıza olan desteği için minnettarım... NATO Zirvesi'ni de görüştük. Sayın Erdoğan'ın Ukrayna'nın NATO'ya üyeliği hak ettiğini söylemesi bizi memnun etti" dedi.

İstanbul ziyareti, ABD'nin Kiev yönetimine aralarında misket bombalarının da yer aldığı yeni silah paketini duyurmasıyla aynı gün gerçekleşti. Ukrayna'ya on milyarca dolarlık silah gönderen Washington yönetimi, Moskova'yı küplere bindirecek yeni bir adım attı.

Başkan Joe Biden, 'bomba içinde bomba' olarak da bilinen silaha onay vermenin 'zor bir karar' olduğunu söyledi, ABD'nin müttefikleriyle kararı müzakere ettiklerini aktardı. İlk olarak İkinci Dünya Savaşı sırasında geliştirilen misket bombası ABD'de depolanıyor. 120'yi aşkın ülkede yasak olan misket bombası, birden fazla patlamaya yol açan küçük bombacıklardan oluşuyor ve hata oranı yüksek. Yani patlamadan kalabilen bombacıklar yıllar boyunca yüzeyde durup daha sonra patlayabiliyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap