SON DAKİKA



Haber > Gündem > Karadeniz'de batırılan Rus savaş gemisini ABD 'belirledi!'

Karadeniz'de batırılan Rus savaş gemisini ABD 'belirledi!'

06 Mayıs 2022 Cuma - 14:39




Amerikan medyası, cephe hattındaki Rus generallerinin koordinatlarını Ukrayna ile paylaşan ABD istihbaratının Karadeniz sularına gömülen Moskva'nın batışındaki rolü açığa çıktı. Putin'in işgal emri vermesiyle gönüllü olarak orduya katılan kadın askerin öldüğü ise, üç hafta sonra doğrulandı.





Rusya'nın 9 Mayıs'ta kutlamaya hazırlandığı İkinci Dünya Savaşı'nda Nazi Almanya'sının mağlup edildiği Zafer Günü yaklaşırken, Ukrayna işgali istediği gibi gitmeyen Rus lider Vladimir Putin bir de üstüne İsrail'den özür diledi.

Rusya Savunma Bakanlığı, günlük bilgilendirme toplantısında Donbas bölgesindeki Kramatorsk'taki büyük bir cephaneliği füzelerle vurduğunu açıkladı. Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde, şehrin her noktasından görülebilen büyük patlamaların kaydedildiği göze çarptı.

KOCASI DA CEPHEDE ÖLMÜŞ

Ukrayna bugüne kadar 25 bin Rus askerini öldürdüğünü, 1092 Rus tankını imha ettiğini ve 2 bin 650 zırhlı aracın da yok edildiğini bildiriyor. Kiev'in verdiği bilgiye göre, 196 savaş uçağı ve 155 helikopter de düşürüldü. İngiltere geçen hafta öldürülen Rus askerlerinin sayısını 15 bin olarak vermişti.

Rus ordusu ilk kez Ukrayna'da bir kadın askerini de kaybetti. 27 yaşındaki Valentina Galatova'nın haftalarca kuşatma altında tuttukları Mariupol'de bir top mermisinin isabet etmesiyle öldüğü bildiriliyor.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap