SON DAKİKA



Haber > Gündem > Karadeniz'de ABD-Rusya gerginliği!

Karadeniz'de ABD-Rusya gerginliği!

10 Haziran 2016 Cuma - 16:46




Rusya, ABD'nin Karadeniz'deki destroyer faaliyetlerine karşılık verebileceğini belirtti. Sadece Karadeniz'de değil, Akdeniz'de de gerginlik söz konusu





Reuters'ın haberine göre Karadeniz'de ve Akdeniz'de Rusya ile ABD arasında bir destroyer savaş gemisi gerginliği yaşandı. 6 Haziran tarihinde Karadeniz'e demirleyen ABD filosuna ait destroyerlerin bomba, füze ve silah dolu olduğu iddia ediliyor. ABD Deniz Kuvvetlerinden gelen açıklamalara göre bu rutin bir demirlemeydi ve yeni bir füze sistemi bulunduruyordu.

Çarşamba günü gerçekleşen olay içerisinde tarafların birbirilerine uyguladıkları dalaşa dikkat çekilirken RIA Haber Ajansı, benzer durumların Akdeniz'de de yaşandığını söylüyor. Moskova'dan bilgiler de bunu doğrular nitelikte; zira ABD Donanması uzun zamandır Rusya'nın Suriye aksiyonlarını ve Ukrayna aksiyonlaırnı takip ettiği iddia ediliyordu.

Çarşamba günü, söz konusu polemiğe neden olan destroyerin adı USS Porter. USS Porter, rutin bir şekilde her hafta ortasında İstanbul boğazında demir attığını görebiliyoruz.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap