SON DAKİKA



Haber > Gündem > Karadeniz Filosu Komutanı Sokolov öldürüldü! Rusya'ya ağır darbe

Karadeniz Filosu Komutanı Sokolov öldürüldü! Rusya'ya ağır darbe

25 Eylül 2023 Pazartesi - 17:13




Cumartesi günü Ukrayna ordusu İngiliz yapımı füzelerle Rus generallerin de içinde bulunduğu bir karargahı vurdu. Rus tarafı kayıplarla ilgili net bir açıklamada bulunmazken Kiev bilançoyu yayınladı.





Neredeyse 20 aydır devam eden Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde Kiev tarafının karşı taarruzu Haziran ayında başladı. Batı silahlarının sahneye çıktığı saldırılar ilk başta bekleneni veremedi ve Ukrayna taktik değişikliğine gitti. Sabotaj saldırıları ile Ruslara ait birçok askeri üs, yakıt deposu ve özellikle Kırım'da bulunan Kerç Köprüsünü hedef alan Ukrayna ordusu Temmuz ayının sonlarına doğru ikinci defa karşı saldırıya geçti. Rusların 1000 kilometrelik cephe hattında belirli bir seviyede ilerleme kaydeden Ukrayna ordusu F-16'lar olmadan gerçek bir zafer kazanamayacağını düşünüyor.

KARARGAH FÜZELERLE VURULDU

Sabotaj saldırılarını Kırım konumunda artıran Ukrayna Cumartesi günü Rus Karadeniz Filosu'nun Kırım'ın başkenti Sivastopol'daki ana karargah binasını füzelerle vurdu. Ukraynalılar, karargah binasından yoğun siyah dumanların gökyüzüne yükselmesine yol açan saldırıda üst düzey donanma komutanlarının da aralarında olduğu onlarca Rus askerinin öldüğünü açıkladı. Kiev yönetiminin verdiği bilgiye göre, saldırı sırasında Rusya donanmasının komutanları tarihi binada toplantı halindeydi. Ukrayna'nın istihbarat şefi Kyrylo Budanov, füzelerin öldürdüğü dokuz asker arasında Rus generallerin de olduğunu söyledi.

STORM SHADOW'DAN NOKTA ATIŞI

Sivastopol'da arka arkaya patlamalara yol açan füze yağmurunun yeni görüntüleri, sosyal medyada yayınlandı. BBC, saldırıda İngiltere ve Rusya'nın Ukrayna'ya verdiği Storm Shadow füzelerinin kullanıldığını bildirdi. 240 kilometre menzile sahip füzelerden biri, sosyal medyada paylaşılan 16 saniyelik videoda net şekilde göründü. Rus ordusu ise bu saldırılara karşılık olarak Odessa'yı hedef aldı. Kaliber, Onyx ve sayısız İHA'nın kullanıldığı saldırılarda sahilde bulunan bir otel havaya uçtu.

KARADENİZ FİLOSU KOMUTANI ÖLDÜRÜLDÜ

Ukrayna özel kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, Rusya'nın Karadeniz Filosu Komutanı Viktor Sokolov'un geçtiğimiz hafta Cuma günü Sivastopol şehrindeki karargaha düzenlenen füze saldırısında öldürdüğü belirtildi. Açıklamada, komutanın da aralarında bulunduğu 34 kişinin öldürüldüğü, 105 Rus askerin ise yaralandığı aktarıldı. Ukrayna özel kuvvetleri, saldırı düzenlenen karargahın onarılamayacak durumda olduğunu kaydetti.


Rusya tarafından Ukrayna’nın iddiasına ilişkin henüz açıklama yapılmazken, Rusya Savunma Bakanlığı saldırının ardından bir askerin kayıp olduğunu bildirmişti. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri ise 9 kişinin hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap