SON DAKİKA



Haber > Gündem > Karaca doğaya salındı

Karaca doğaya salındı

07 Ağustos 2012 Salı - 10:02




Giresun'da köydeki evlerinin bahçesinde buldukları yavru karacayı kent merkezindeki evlerinde 3 aydır besleyen aileden karaca Giresun Doğa Koruma Mill





Yaklaşık üç ay önce köydeki bahçelerinde buldukları yavru karacayı şehirdeki evlerinde besleyerek büyüten Filiz Uzun, ayrılmanın zor olduğunu söyledi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü görevlilerinin eve gelerek teslim aldığı karacayı vermekte zorlanan Filiz Uzun “Uzgur köyündeki bahçemizde çalıştığımız sırada bir ağacın altında, yaprakların arasında yarı baygın halde yavru karaca gördük. Annesinin çevrede olacağını düşünerek uzun süre yanına yaklaşmadık. Beklemenin ardından yavru karacada herhangi bir tepki göremeyince ve annesi de gelmeyince vicdanen orada bırakamadık. Eve götürdükten sonra yarası ve hastalığı var mı diye kontrol ettikten sonra tekrar bulduğumuz yere götürdük ancak yine annesinin veya başka bir hayvanın gelmediğini görünce mecburen alıp şehirdeki evimize getirdik. Üç aydır bakıyoruz. Temizliyoruz. Adeta elimizde büyüttüğümüz bir çocuk gibi oldu. Biz ona o da bize alıştı. Şimdi ayrılmak çok zor geliyor” ifadelerini kullandı. Karacayı teslim alan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü görevlileri ise, “Doğaya salınmak üzere aileden karacayı teslim alıyoruz. Av Yaban Hayatı Milli Parklar Şefliğine götürüyoruz. Buradan doğaya salıverilecektir. Evde kalması doğaya alışmasına mani olmayacaktır. Genlerinde olduğundan doğaya çabuk alışacaktır” ifadelerini kullandıla.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap