SON DAKİKA



Haber > Gündem > Karabağ'da ateşkes kararı verildi

Karabağ'da ateşkes kararı verildi

05 Nisan 2016 Salı - 13:52




Azerbaycan Savunma Bakanlığı resmi internet sitesinden gelen son açıklamaya göre "Azerbaycan - Ermenistan cephe hattında çatışmalar karşılıklı olarak





Karabağ bölgesinde ateşkes sağlandığı bilgisi önce Karabağ Savunma Bakanlığı'ndan geldi. Bakanlık Ermenistan ile Azerbaycan arasında süren Dağlık Karabağ çatışmalarında ateşkes kararı verildiğini duyurdu. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise, Dağlık Karabağ'da ateşkes sağlandığı konusunda bilgileri olmadığı belirtildi. ancak Son açıklama Azerbaycan da ateşkesi doğruladı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı resmi internet sitesinden yapılan açıklamada "Azerbaycan - Ermenistan cephe hattında çatışmalar karşılıklı olarak durduruldu" denildi

Ateşkesten önce Azerbaycan'dan yapılan son açıklamada 70 Ermeni askeri öldürüldüğü, 5 Ermeni tankı imha edildiği bildirilmişti. Azerbaycan Savunma Bakanlığı 16 Azerbaycan askerinin şehit olduğunu ve Magadiz mıntıkasında Ermeni askeri karargahı imha edildiğini açıklamıştı.

BİR AZERBAYCAN VATANDAŞI ÖLDÜ

Ermenistan-Azerbaycan cephe hattındaki çatışmalarda Ermeni güçlerin sivil yerleşim birimlerini top atışına tutması sonucu bir Azerbaycanlı hayatını kaybetti.Azeri Press Ajansının (APA) haberine göre, Ermeni güçleri cephe hattı yakınındaki yerleşim birimlerine uzun menzilli toplarla saldırılarını bugün de sürdürdü.  Ermeni güçlerin ateşi sonucunda Terter'in Hasankaya köyünde merminin eve isabet etmesi sonucu 16 yaşındaki Turane Hasanova yaşamını yitirdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap