SON DAKİKA



Haber > Gündem > Kara kış harekatı

Kara kış harekatı

24 Ekim 2016 Pazartesi - 10:30




Güneydoğu’da gerçekleşen operasyonlar sonucu ağır darbe alan terör örgütünün yeni eylem planı ortaya çıktı. Örgütün havaların soğumasıyla 2 grup halin





ÖRGÜTÜN GİZLİ PLANI

Güneydoğu’da PKK’ya yönelik düzenlenen operasyonlarda, örgüt ağır kayıplar verdi. Güneydoğu Bölgesi’nde büyük güç kaybeden örgütün sığınaklarından çıkan dokümanlardan ise örgütün ilginç planlarının olduğu belirlendi. Yaz aylarında Karadeniz Bölgesi’ne sızmaya çalışan örgütün, yaylalarda sığınak yapabileceği iddia edildi.

GEÇİŞLER BELİRLENDİ

Sığınak ve hücre evlerinden elde edilen dokümanlar sonucu İstihbarat birimleri Karadeniz Bölgesi’ne 2 farklı grubun gelebileceğini belirleyerek, güvenlik güçlerini uyardı. Raporda 1. grubun Sivas üzerinden Ordu, Giresun ve Samsun’da, 2. grubun ise Tunceli üzerinden Gümüşhane, Trabzon, Rize ve Artvin’de eylem gerçekleştirmeyi hedefledikleri ortaya çıktı.

VATANDAŞ UYARILDI


Dikkat çekmemek için kış aylarında bölgeye sızma girişimi olabileceğini göz önünde bulunduran güvenlik güçleri, ‘Kara Kış Harekatı’ başlattı. Jandarma ve Polis ekipleri, dedektör ve özel eğitimli köpeklerle sığınak yapılabilecek bölgeleri arayarak; yüksek kesimlerde yaşayan vatandaşları, şüpheli gördükleri kişileri mutlaka kendilerine bildirmelerini istedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap