SON DAKİKA



Haber > Gündem > Kar ve fırtına Türkiye'yi etkisi altına alacak

Kar ve fırtına Türkiye'yi etkisi altına alacak

24 Aralık 2023 Pazar - 10:26




Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan kar yağışı açıklaması vatandaşlar tarafından araştırıldı. En çok ise İstanbul'daki kar yağışı merak edildi. Peki, İstanbul'da kar yağışı ne zaman başlayacak? Meteoroloji tarih verdi mi?





İstanbul'da kar yağışı başladı mı? Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son alarmıyla belediyeler yeniden harekete geçti. Sıcaklığın düştüğü bugünlerde akıllara kar yağışı geldi. Meteorolojik haritada  kar, fırtına ve kuvvetli yağışları yer aldı. Ankara için kar uyarısı yenileyen Meteoroloji özellikle Bolu'daki vatandaşları uyardı. Karayolları konusunda uyaran Meteoroloji'nin açıklamalarında gözler İstanbul'a çevrildi. 

İstanbul'da kar yağışı ne zaman başlayacak?
Meteoroloji Genele Müdürlüğü, İstanbul dahil birçok kent için alarm verildi. AKOM’dan da İstanbul için yeni kar yağışı uyarısı geldi. Vatandaşlara yapılan uyarıda ‘yarın akşam saatlerine kadar’ dikkatli ve tedbirli olması konusunda bildirim geldi. Trafiğe çıkacak olan vatandaşlara kış lastiği konusu yenilendi. Kazalara yolda kalmaya karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğinin altı çizildi.

İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü sayfasında yer alan o açıklama detayları;

Rüzgarın 23 Aralık tarihinde öğle saatlerinden itibaren batı yönlerinden kuvvetlenerek kısa süreli hamlelerle fırtına şeklinde (50-80km/s) esmesi bekleniyor. Rüzgarla birlikte kısa süreli sağanak yağmur geçişlerinin yaşanacağının da tahmin ediliyor. Cumartesi akşam saatlerine kadar etkili olması beklenen fırtına nedeni ile yaşanabilecek olumsuzluklara (ağaç, direk devrilmesi, çatı ve tabela uçması) karşı hazırlıklı ve tedbirli olunması yönünde uyarları yenilendi. Öte yandan İstanbul akşamüstü Anadolu yakasında kuvvetli olmak üzere yağmurlu olacak ve hava 13 derece görülecek. Ankara'da geceye doğru karla karışık yağmur artacak.Meteoroloji, 24 Aralık 2023 Pazar gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı. 21 il için sarı kodlu uyarı yapılırken kuvvetli yağışlar nedeniyle yurttaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi. İşte yurt genelinde kar yağışı ve sağanak beklenen iller...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç Anadolu’nun kuzeyi, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu, Kütahya, Hatay, Kayseri ve Şanlıurfa çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.


Genellikle yağmur ve sağanak, Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek olan yağışların; Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Sakarya, Artvin, Bitlis, Hakkari, Şırnak ve Siirt çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Karadeniz'de 3 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın doğusu, İç Anadolu’nun kuzeyi ve Karadeniz’de batı ve kuzeybatı yönlerden, Doğu Anadolu’nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (50-70 yer yer 90 km/saat) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Sakarya, Artvin, Bitlis, Hakkari, Şırnak ve Siirt çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ve yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara’nın doğusu, İç Anadolu’nun kuzeyi ve Karadeniz’de batı ve kuzeybatı yönlerden, Doğu Anadolu’nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (50-70, yer yer 90 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.


21 İl için sarı kodlu uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 21 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. Etkili olması beklenen kuvvetli yağış ve rüzgar nedeniyle vatandaşların dikkatli olmaları istendi.

Marmara

Parçalı ve çok bulutlu, doğu kesimlerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Sakarya çevrelerinde sabah saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; doğusunda batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Çanakkale °C, 18°C


Parçalı bulutlu

Edirne °C, 17°C

Parçalı ve çok bulutlu

İstanbul °C, 14°C

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Anadolu Yakası sağanak yağışlı


Kocaeli °C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmurlu

Ege

Parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Kütahya çevrelerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

A.Karahisar °C, 11°C


Parçalı ve çok bulutlu

Denizli °C, 16°C

Parçalı bulutlu

İzmir °C, 18°C

Parçalı ve az bulutlu

Muğla °C, 15°C

Parçalı ve az bulutlu

Akdeniz

Parçalı ve çok bulutlu, Hatay çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Adana °C, 19°C

Parçalı bulutlu

Antalya °C, 20°C

Parçalı bulutlu

Hatay °C, 17°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

Mersin °C, 18°C

Parçalı bulutlu

İç anadolu

Parçalı ve çok bulutlu kuzey kesimleri ile Kayseri çevrelerinin aralıklı yağmurlu, yükseklerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, kuzeyinde batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/saat) esmesi bekleniyor.


Ankara °C, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmurlu, kuzeyinin yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

Eskişehir °C, 9°C

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmurlu

Konya °C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu

Sivas°C, 5°C

Parçalı ve çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap