SON DAKİKA



Haber > Gündem > Kapalı Maraş 46 yıl sonra açılıyor! Tarih belli oldu

Kapalı Maraş 46 yıl sonra açılıyor! Tarih belli oldu

06 Ekim 2020 Salı - 17:24




Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ortak basın toplantısı düzenleyen KKTC Başbakanı Ersin Tatar, Kapalı Maraş'ta sahilin perşembe günü açılacağını söyledi.





Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Temin Projesi'nde yaşanan arızanın giderilmesinin ardından Anadolu suyu yeniden KKTC halkıyla buluşuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve KKTC Başbakanı Ersin Tatar konuyla ilgili ortak basın toplantısında düzenledi.

Toplantıda konuşan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bizim için Doğu Akdeniz meselesinin iki boyutu var. Birincisi Türkiye'nin kıta sahanlığındaki haklarının korunması, ikincisi de Kıbrıs Türk halkının Ada'nın etrafındaki doğal kaynaklarla ilgili hak ve çıkarlarının garanti edilmesidir. Bu ikisi aynı derecede öneme sahiptir. İnşallah Karadeniz'de keşfettiğimiz gazı Doğu Akdeniz'de de bulacağız.

Doğu Akdeniz'de Türkiye ve KKTC'nin içinde olmadığı hiçbir senaryonun başarı şansı yok. Son yapılan AB zirvesinde Kıbrıs Türk halkının yine yok sayıldığını gördük. Türkiye bu adaletsizliğin sürmesine izin vermeyecektir. Önümüzdeki dönemde gerçekleştirilmesi planlanan Doğu Akdeniz Konferansı'nda da Kıbrıs Türkü mutlaka hak ettiği şekilde temsil edilmelidir."


Ersin Tatar'ın konuşmasından öne çıkanlar ise şöyle:

"Türkiye artık Lİbya'dan Azerbaycan'a kadar jeopolitik dengeyi yeniden kuran bir ülkedir. Pek çok ülkede faaliyettte olan üsleriyle dostlarına güven veriyor. Her zaman bizi dinleyen destekleyen bir hükümet olduğunu biliyoruz. Kıbrıs'ta ikili anlaşmalardan kaynaklanan meşru haklarımızı kullanmakta kararlıyız.

MARAŞ'IN AÇILMASI

Halkımız perşembe sabahından itibaren sahile gidebilecek. Maraş meselesini milli bir dava olarak görüyoruz. Herkesi bu milli davaya sahip çıkmaya davet ediyorum."   

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap