SON DAKİKA



Haber > Gündem > Kapağını bile açmadan iade edeceğiz

Kapağını bile açmadan iade edeceğiz

06 Temmuz 2017 Perşembe - 16:12




AB Bakanı Ömer Çelik, "AP raporu oylama ile kabul edildi. Objektif, güvenilir olmayan bir takım ifadeler içeriyor. Hiçbir bağlayıcılığı olamayan bir r





AB Bakanı Ömer Çelik, Ankara'da kameralar karşısına geçti.

Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye'nin AB üyelik müzakerelerinin askıya alınmasını talep eden raporu kabul etmesine sert sözlerle tepki gösteren Bakan Çelik, raporun objektif olmadığını söyledi.

Raporu kabul etmiyoruz.Bu rapor bir işbirliği raporu değil.

Rapor bize ulaştığında aynen iade edilecektir. İlişkileri sabote etmeye yönelik bir rapor. Siyasi bir bağlayıcılığı yoktur.

Bir kere 16 Nisan referandumu yüzde 86'lık bir katılımla açık şeffaf bir süreçle gerçekleşmiş bir referandumdur. Doayısıyla AP'nin halkın kabul ettiği bir teklifi uygularsanız biz sizinle müzakereleri askıya alırız çağrısı demokratik bir tutum değildir. Tabi ki böyle bir şey olmayacaktır. Devlet halkın iradesine kayıtsız klamaycaktır. AP'nin böyle bir çağrı yapmaya hakkı yoktur.


"VİZYONSUZLUKTUR"

Biz AP'yi halk iradesine saygılı olmaya çağırıyoruz. Burada bir olgunluk problemi olduğunu da görüyoruz. Böylesi dayanaksız bir yaklaşımın arkasına, 'Eğer bunu aynen uygularsanız müzakekereleri askıya alırız' ifadesi vizyonsuzluktur. Oturmaya konuşmaya karşılıkla tartışmaya açığız ama halk iradesinin geçersiz sayılmasının herhangi bir tartışma konusu yapılması mümkün değildir.

"BÜTÜN KANITLAR ORTADA"

Türkiye her devletin başvurabileceği OHAL'e başvurmuştur. Başvurduğumuz bütün tedbirler hukuk içinde alınan tedbirlerdir. Tarihin en büyük hukuk mücadelelerinden bir tanesini veriyoruz. FETÖ'nün bu darbe girişimin arkasında olduğunu sorgulayan yaklaşımı kötü niyetli buluruz. Bir de bizden kanıt istiyorlar. Bütün kanıtlar ortadadır. Terör örgtü yöneticilerinin verdiği ifadeler söz konusudur.

"KAPAĞI BİLE AÇMADAN İADE EDECEĞİZ"


AP Başkanın Türkiye'ye gelişi aylar sonrasını bulmuştur. Bu kararda imzası olan AP üyelerinin darbenin hemen ardından gelip dayanışma içinde olduklarını göstermeleri gerekirdi. En önemli sorun Türkiye-AB arasındaki güven eksikliğidir. Bu karar da katkı sağlamıştır. Bizim için yok hükmünndedir kapağı bile açılmadan kendilerine iade edilecektir.

Türkiye-AB ilişkininde önemli nokta katılım müzakereleridir. Fasılların açılması bahsedilen eleştiri konularının tartışılması için bir imkandır.

Avrupa'da artık bir değil birden çok Berlin duvarı var. İslam düşmanlığı var, antisemitizim var, göçmen düşmanlığı var...

"MORAL BOZUKLUĞU YARATMAYACAK"

AP kararı bizde bir moral bozukluğu yaratmayacak. Türkiye'nin bir takım devletlerin iç politikalarının tartışma konusu olmaktan çıkarılması gerekir. AP'nin ortaya koyduğu belge tartışma işbirliği belgesi değildir. Türkiye çok yönlü bü terör saldırısı altındayken bile hukuk düzenini korumada hassasiyet gösteren bir ülke. AP temel misyonunu yerine getirmeyen bir karara imza atmıştır.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap