SON DAKİKA



Haber > Gündem > Kaos planı deşifre oldu

Kaos planı deşifre oldu

09 Mayıs 2016 Pazartesi - 10:38




PKK’nın Erzincan, Giresun, Gümüşhane ve Ordu illerinin kırsal bölgelerine yoğun terörist sevkiyatı yaptığı ortaya çıktı.





PKK’nın Erzincan, Giresun, Gümüşhane ve Ordu illerinin kırsal bölgelerine yoğun terörist sevkiyatı yaptığı ortaya çıktı. Güneydoğu’da ağır kayıplar veren örgütün bölge insanı üzerinden kaos çıkarmayı amaçladığı öne sürüldü.

Son 9 ayda 7 eylem gerçekleştiren teröristlerin bölgede 5 gruba ayrıldıkları tespit edildi. Ekibin başında Kızıl kod adlı Hakan Kızıl’ın bulunduğu iddia edildi. Hainlerin ihtiyaçlarının ise Tunceli üzerinden sağlandığı saptandı.

2 şehit 4 yaralı

Olaylarda,1 asker ile 1 işçi şehit olurken, 1’i asker 4’ü sivil olmak üzere 5 kişi de yaralandı. Ayrıca örgütün gıda ve benzeri ihtiyaçlarının Tunceli üzerinden bölgeye ulaştırılarak sağlandığı tespit edildi. Bölgede operasyonlarını sürdüren ekipler hainlere ait olduklarını düşündükleri bazı gıda ürünlerini ele geçirdiler. 

PROFESYONEL EKİP

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ağır zayiatlar veren PKK terör örgütünün Karadeniz Bölgesi’ne sızarak gerçekleştirmek istediği eylemler sayesinde kargaşa çıkararak bölgedeki operasyonların durdurulmasını hedeflediği öğrenildi. Örgüt Karadeniz Bölgesi’ne profesyonel bir ekip gönderdi. Ekibin başında ise Kızıl kod adlı Hakan Kızıl’ın bulunduğu iddia edildi.

5 GRUP BÖLGEDE 

5 grup halinde bölgeye sızan hainler, ilk eylemlerini 2 Ağustos 2015 tarihinde Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine bağlı Üçtaş köyü yakınlarında yörede devriye görevi yürüten güvenlik güçlerine taciz ateşi açarak gerçekleştirdiler. Bunun ardından Giresun’a yönelen hainler burada 5 eylem daha yaparak tüm dikkatleri üzerlerine çektiler.

Saldırıyı HBDH üstendi

Cuma günü Giresun Çaldağ Jandarma Karakolu'na düzenlenen ve karakol komutanı Kıdemli Başçavuş Zafer Çalışkan’ın şehit olduğu hain saldırıyı Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) üstlendi. 

Kemal BEKTAŞ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap