SON DAKİKA



Haber > Gündem > Kandil'den Öcalan'a rest!

Kandil'den Öcalan'a rest!

21 Haziran 2019 Cuma - 13:54




Öcalan'a cevap Murat Karayılan'dan geldi. Karayılan Öcalan'ın sözlerinin tam tersini söyleyip, HDP'lilere Binali Yıldırım'a karşı oy kullanma çağrısı yaptı.





Karayılan şunları söyledi:

İstanbul seçimleri, aslında bir referanduma dönüştü. Kuşkusuz burada Kürdistan halkı, dostları, demokratik çevreler bunu düşünerek seçime yaklaşacaklardır. Yani bizim bu konuda ayrıca bir çağrı yapmamıza aslında pek gerek yok.

Zaten HDP ve diğer demokratik toplum kuruluşları, bu konuda kararlarını vermişlerdir. Faşizme karşı demokratik seçeneği esas alacaklardır. “Faşizmi yıkalım, Türkiye’yi demokratikleştirelim” sloganı ekseninde hareket edeceklerini kendileri açıklamışlardır. Bu doğru bir stratejidir.

Eğer birisi Kobanê’nin de Efrîn gibi soykırımdan geçirilmesini istiyorsa gidip Binali Yıldırım’a oy verebilir. Vicdanınız buna el vermiyorsa oy vermemelisiniz. Çünkü günahtır.

 “Bütün Kürt insanlarımızın ve demokrasiden yana olan bütün Türk, Kürt ve her topluluktan insanlarımızın bu gerçeklikleri düşünerek, ellerini vicdanlarına koyarak AK Parti-MHP’yi İstanbul’da bir kez daha yeneceklerine inanıyorum”.


İMRALI: TARAFSIZ KALIN

Seçime 2 gün kala Kürt seçmen tamamen bölünmüş durumda. Kandil 'İmamoğlu'na oy verin' derken, İmralı 'tarafsız' kalın diyor. 

HDP: STRATEJİMİZDE DEĞİŞİKLİK YOK

HDP’nin internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada “İki tarihsel blok arasında taraf olmamaya ve Üçüncü Yol stratejisini kararlı ve ısrarlı bir şekilde sürdürmeye dayalı olarak HDP’nin İstanbul seçimlerine yönelik seçim stratejisinde ve taktik adımlarında bir değişiklik söz konusu değildir” denildi. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap