SON DAKİKA



Haber > Gündem > Kanal İstanbul rafa mı kalktı? Yapacak firma kalmadı

Kanal İstanbul rafa mı kalktı? Yapacak firma kalmadı

28 Ağustos 2021 Cumartesi - 12:05




Kanal İstanbul’u yapacak firma kalmadığını öne süren gazeteci Jale Özgentürk Kanal İstanbul projesinin rafa kalkmak zorunda kalınabileceğini yazdı.





Muhalefetin yoğun eleştirilerine rağmen AK Parti hükümetinin köprü temelleri atmak suretiytle yapımına başladığı Kanal İstanbul projesinde her geçen gün yeni bir pürüz çıkıyor.

Ak Parti hükümeti ekonomik sıkıntılara rağmen ısrarla sürdürmeye çalışığı Kanal İstanbul Projesi’nden sıkıntılı günler geçiriyor. Bazı kaynaklar tarafından Kanal İstanbul’un ekonomik yükünü alacak firmaların kalmadığı öne sürülürken Cumhuriyet Gazetesi’nden Jale Özgentürk’te bu konuyla ilgili oldukça dikkat çekici bir yazı kaleme aldı.

KANAL İSTANBUL RAFA MI KALKACAK?

Muhalefetin iktidar değiştiğinde Kanal İstanbul projesinin sürdürülmeyeceklerini açıklaması bunun üzerine de Batılı bankaların bu projeye kredi vermeyeceklerini belirtmesi hükümetin Kanal İstanbul projesini zora soktu.

Jale Özgentürk Çin’in iştahı kalmadı" başlıklı yazısında son olarak Çin’in de kanal İstanbul projesiyle ilgili kafa karışıklığı yaşadığını yazdı.
Öztürk yazısında Türkiye’nin son zamanlarda ABD’ye olan yakınlığının Çin tarafından olumsuz karşılandığını belirtirken “İhaleye katılmak isteyen dört Çinli şirketin diğer büyük projelerin de talibi olduğunu hatırlatan çevreler, Türkiye ile ABD’nin yakınlaşması ile bu iştahın kaybolduğunu anlatıyor. Salgından sonra yeni bir dünya kuruluyor. Türkiye göründüğü kadarıyla yönünü yine ABD’ye dönmüş gibi. Çin’in Türkiye’ye yerleşme politikası ise şimdilik başka bahara...” diye yazdı.


Beğendim
1
Sevdim
2
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap