SON DAKİKA



Haber > Gündem > Kamuya KPSS şartlı ve şartsız 1.720 personel alımı yapılıyor!

Kamuya KPSS şartlı ve şartsız 1.720 personel alımı yapılıyor!

01 Eylül 2021 Çarşamba - 13:46




Kamu'ya KPSS şartsız veya en az 60 KPSS puanı ile 1.720 personel, memur ve işçi alımı yapılacağı duyuruldu. Yayınlanan ilanlar ile kurumların ihtiyacına yönelik kadrolar ve kadrolara ilişkin başvuru detayları açıklandı. En az ilköğretim mezunu adaylar arasından seçilecek için ise başvuru süreci devam ediyor. İşte Eylül 2021 Kamu ilanları...





Kamuya Eylül ayı memur ve personel alımları tüm hızı ile devam ediyor. Boş kadrolara doldurmak ve personel ihtiyacını karşılamak adına kamu kurum ve kuruluşları, KPSS şartsız veya en az 60 KPSS puanı ile personel, memur veya işçi alım ilanı yayınlamaya devam ediyor.

EYLÜL AYI BAŞVURUSU DEVAM EDEN KURUMLAR ve KADROLAR HANGİLERİ:

Ağustos ayında başlamış ve müracaat devam eden ya da Eylül ayında müracaatı alıncak olan kurumlar belli oldu. Bu kapsamda alımlar,

Kişisel Verileri Koruma Kurumu,

Gençlik ve Spor Bakanlığı,


Sanayi Bakanlığı,

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı,

Dışişleri Bakanlığı,

Çok Sayıda Belediye ve Üniversite,

Eylül ayı süresince alım yapılacak kadrolar için İŞKUR ile toplum yararı programları personel alımı ilanları bekleniyor. Genellikle Milli Eğitim Bakanlığı doğrultusundan okullarda görevlendirilmek üzere İşçi alımları yapılacak.


TYP personel alımları ise,

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okullarda etraf düzenlemesi

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okullarda bakım tamir ve temizlik işleri yapılması
gibi alanlarda işçi alımı yapılacak.

Diğer kamu kurumlarına ise alımlar, Uzman yardımcısı, Zabıta Memuru, İtfaiye Eri, Düz Memur, Sekreter, Hemşire, Bilişim Personeli, Antrenör ve Spor Eksperi gibi kadrolarda memur personel ve işçi alımları yapılacak.

2021 Eylül ayı için ilan yayınlayan kurumlar KPSS şartlı ve KPSS şartsız olmak üzere toplamda 1.720 memur ve personel alımı yapacağını duyurdu.

Başvuru Şartları Neler?

Kamu kurum ve kuruluşlar tarafından memur ve personel alımı genel başvuru şartları aşağıda belirtildiği üzere; 
1. Türk vatandaşı olmak.
2. Kamu haklarından mahrum bulunmamak.
3. Türk Ceza Kanunu’nun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.
4. Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak.
5. Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak.
6. İlan edilen kadrolar için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak.
7. Yaptırılacak arşiv araştırması sonucunda göreve başlamasında bir sakınca bulunmamak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap