SON DAKİKA



Haber > Gündem > Kamunun finanse ettiği TRT'den kapalı ihâle

Kamunun finanse ettiği TRT'den kapalı ihâle

05 Ocak 2020 Pazar - 10:50




Kamu kaynaklarıyla finanse edilen ve gelirinin büyük kısmı faturalara yansıtılan zorunlu TRT payı ile sağlanan TRT Genel Müdürlüğü, yönetmelik gereği reklam ihâlesini 'kapalı' yapacak.





Kamu kaynaklarıyla finanse edilen ve gelirinin büyük çoğunluğu faturalara ilişiklendirilen TRT payı ile sağlanan, dolayısıyla kamusal yayıncılık yapması gereken TRT Genel Müdürlüğü, Kamu İhale Yasasına tâbi olmadığı için reklam ihalelerini 'kapalı' yapıyor.

Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır'ın haberine göre; TRT'nin radyo reklam zamanlarının bir yıllığına satışı için de yine kapalı teklif alma usulü ile yapılacak ihâleyle gerçekleşecek.

İhâle 22 Ocak'ta

 

TRT Genel Müdürlüğü Satınalma Dairesi Başkanlığı Kurumsal Satınalma Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek olan ihâle, 22 Ocak 2020 Çarşamba günü saat 10.30'da yapılacak. Tekliflerin en geç 22 Ocak saat 10.30'a kadar verilebileceği ihâlede, teklifler iadeli taahhütlü posta yoluyla da gönderilebilecek. İstekliler teklif ettikleri toplam bedelin yüzde 3'ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat verecek.

2886 sayılı Devlet İhâle Yasasına tâbi olsaydı açık teklif usulü yapılabilecekti

İlanın son bölümünde, “Kurumumuz 2886 sayılı ihale kanununa tabi olmayıp, ihale TRT Satış ve Kiralama İşlemleri Yönetmeliği hükümlerine göre yapılmaktadır. Kurumumuz ihale tarihini herhangi bir sebep göstermeden daha sonraki bir tarihe ertelemekte, ihaleyi yapıp yapmamakta ve herhangi bir aşamada ihaleyi iptal etmekte serbesttir” denildi. TRT eğer 2886 sayılı Devlet İhale Yasasına tâbi olsaydı kapalı teklif usulünün yanı sıra 'açık teklif usulü, yarışma usulü' ile de ihale yapılabilecekti.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0
Trt

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap