SON DAKİKA



Haber > Gündem > Kamu personeline yurt dışı yasağı mı geliyor?

Kamu personeline yurt dışı yasağı mı geliyor?

10 Mart 2020 Salı - 17:51




Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından ''ABD'ye İstanbul'dan giden bir kadında koronavirüs çıktı'' iddialarını yalanladı. Bakan Koca ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, kamu personelinin zorunlu olmadıkça yurtdışına çıkmaması yönünde bir genelge yayımlayabileceğini açıkladı.





Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklamada sözü edildiği gibi bir kadının Türkiye'yi hiç ziyaret etmediğini sadece bir kadının aktarmalı uçuşla ABD'ye gittiğini aktardı.

''TÜRKİYE'Yİ ZİYARET ETMEDİ''

Koca açıklamasında "ABD vatandaşı, 86 yaşındaki, Türkiye ziyaretinden sonra Koronavirüs tanısı konduğu haberi yayıldı. Son 2 haftanın kayıtlarında ABD vatandaşı, 86 yaşında tek kadın vardır. Türkiye'yi ziyaret etmemiştir. 3 Mart'ta İstanbul aktarmalı, Tiran'dan Washington'a gitmiştir" dedi.

NE OLMUŞTU? 

Bugün bazı internet sitelerinde, 86 yaşındaki ABD'li bir kadının Türkiye'den döndükten sonra koronavirüse yakalandığının tespit edildiği iddia edilmişti. ABD'li yetkililer, Maryland Valisi Larry Hogan önverliğinde konuyla ilgili uzun bir basın toplantısı yapmıştı.



KAMU PERSONELİNE YURTDIŞI ÇIKIŞ YASAĞI MI GELİYOR?


Bakan Koca ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, kamu personelinin zorunlu olmadıkça yurtdışına çıkmaması yönünde bir genelge yayımlayabileceğini açıkladı.

Koca şöyle konuştu;

"Kamu personelinin zorunlu olmadıkça yurtdışına çıkmaması yönünde Sayın Cumhurbaşkanı'nın genelgesi olabilir. Ulusal kongrelerdeki kişi sayısı kısıtlanmalı."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap