SON DAKİKA



Haber > Gündem > Kahtalı'dan 'sosyal medya yasa teklifi' açıklaması

Kahtalı'dan 'sosyal medya yasa teklifi' açıklaması

30 Mayıs 2022 Pazartesi - 11:54




Basın, sosyal medya ve internet haberciliğine ilişkin düzenlemeler içeren teklifle ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, "Amaç tamamen dezenformasyonun önüne geçmek. Çok gerekli bir düzenlemeydi. Teklifle gerçek hayatta suç olan unsurlar sanal ortamda da suç sayılacak" dedi.





Teklifin TBMM Başkanlığı'na sunulduğunu hatırlatan Kahtalı, 40 maddelik yasa teklifinin 'Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair' değişiklik öngördüğünü belirtti.

Yasa teklifi ile dezenformasyonla mücadelenin amaçlandığının altını çizen Kahtalı, "Sunduğumuz teklif ile sahte isim ve hesaplarla yasa dışı içerik oluşturup paylaşma, farklı siyasi düşüncedeki kişilere, herhangi bir alanda rakip olarak gördüklerine, farklı dinlere veya milletlere yönelik küfür, iftira veya hakaret etmek, karalamak ya da itibarsızlaştırmak, nefret ve ayrımcılığa zemin oluşturmayı ortadan kaldırmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Teklifle internet haber sitelerinin süreli yayınlar içerisine alınacağını vurgulayan Kahtalı, "Ayrıca Sosyal medya platformlarına getirilen temsilci bulundurma zorunluluğu çerçevesinde, söz konusu temsilcinin artık yalnızca Türk vatandaşı olması yeterli olmayacak; temsilcinin Türkiye’de ikamet etmesi gerekecek. Bu da çok önemli bir madde." İfadelerine yer verdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap