SON DAKİKA



Haber > Gündem > Kadir Gecesi ne zaman? Ramazan ayının 27. günü idrak edilecek: İşte tam tarih

Kadir Gecesi ne zaman? Ramazan ayının 27. günü idrak edilecek: İşte tam tarih

02 Nisan 2024 Salı - 12:17




Ramazan ayı devam ediyor. Ramazan ayı denilince akla gelenler arasında yer alan Kadir Gecesi ile ilgili araştırmalar başladı. Bu mübarek gecenin tarihini öğrenmek isteyenler, Kadir Gecesi hangi gün? 2024 Kadir Gecesi ne zaman? sorularına cevap arıyor. İşte Kadir Gecesi 2024 tarih





Dini Günler 2024 takvimi belli oldu. Kadir Gecesi de takvimde yer aldı. İslam alemi için büyük anlam ve önemi olan Kadir Gecesi için geri sayım başladı. 11 Mart'ta başlayan Ramazan ayı tüm maneviyatıyla devam ediyor. Bu yılki Kadir Gecesi ne zaman, hangi güne denk geliyor merak ediliyor. İşte 2024 Kadir Gecesi tarihi...

KADİR GECESİ 2024 NE ZAMAN, HANGİ GÜN?

Kadir Gecesi bu yıl 5 Nisan 2024 Cuma gününe denk geliyor.

KADİR GECESİ ÖNEMİ

Kadir Gecesi, İslam dininin inancına göre Kur'an'ın, Allah tarafından Cebrail adlı melek aracılığıyla Peygamber Muhammed'e vahyedilmeye başlandığı gecedir. Tarihsel olarak Ramazan ayının son günlerinde yer alır. Kur'an'da bu günün ''bin aydan daha hayırlı'' olduğu belirtilmiştir.

Allah Kur'an'ın ilk ayetlerini Cebrail melek aracılığıyla Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e (S.A.V) Nur Dağı'ndaki Hira Mağarası'nda göndermiştir. İndirilen ilk ayetler, Alak Suresi'nin ilk 5 ayetidir.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap