SON DAKİKA



Haber > Gündem > "Kabul edilen bizim önergemiz değil"

"Kabul edilen bizim önergemiz değil"

10 Nisan 2013 Çarşamba - 14:01




CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis’te çözüm sürecine ilişkin araştırma komisyonu kurulmasına ilişkin AK Parti ve CHP’nin önergesinin birleşt





Kılıçdaroğlu, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz ve üyeleriyle CV Marriot Otel’de bir araya geldi. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Kılıçadroğlu, bir gazetecinin Meclis’te çözüm sürecine ilişkin araştırma komisyonu kurulmasına ilişkin AK Parti ve CHP’nin önergesinin birleştirilmesi ile ilgili değerlendirmesinin sorulması üzerine, “Dün parlamentoda kabul edilen önerge bizim önergemiz değil. Bu konudaki değerlendirmemi grup toplantısında yapmıştım ve Sayın Cemil Çiçek’e bir çağrıda bulunmuştum. AK Parti’nin verdiği araştırma önergesinin Anayasa’nın ve İçtüzüğün öngördüğü bir araştırma önergesi olmadığını biliyoruz. TBMM’nin farklı bir konuma itildiğini, hukuk dışına itildiğini düşünüyoruz. Bu konudaki tepkimizi de parlamento görüşmeleri sırasında arkadaşlarımız verdiler” dedi. TÜSİAD’DAN ÇÖZÜM SÜRECİNE DESTEK TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz, Arzuhan Doğan Yalçındağ’ın iş dünyasından bir temsilci olarak akil insanlar heyetinde olmasını nasıl değerlendirdiklerinin sorulması üzerine, “Akil insanlar heyetinin gayretleri bu sürece katkıda bulunacaktır dişe düşünüyoruz ve başarılar diliyoruz” dedi. Görüşmede çözüm sürecinin gündeme gelip gelmediğinin sorulması üzerine ise Yılmaz, “Karşılıklı olarak bu konudaki görüşlerimizi paylaştık. Çözüm sürecini Türkiye’nin gerçekten kucaklaşmaya doğru götürülebileceği bir süreç olduğunu değerlendiriyoruz. Bir yeni anayasayla taçlandırılarak kalıcılığının, sürdürülebilirliğinin sağlanmasını ümit ediyoruz. Türkiye’nin önündeki bu fırsatı değerlendirmesi gerektiği görüşündeyiz” diye konuştu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap