SON DAKİKA



Haber > Gündem > JÖAK'lar bölgede...

JÖAK'lar bölgede...

25 Ekim 2017 Çarşamba - 17:33




Operasyon sürüyor...





Giresun'un Dereli İlçesi Kulakkaya Yaylası’nda 'Aram' kod adlı PKK’lı terörist Mustafa Tolucan’ın yakalanmasıyla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı, vatandaşlar 'Jandarma gelene kadar yanından ayrılmadık, kapıyı da kapattık. Hiç tepki vermedi. Biz de şüphe arz ettiği için serbest bırakmadık. Kendisine söyledik, üzerini aradık, sadece çakmak vardı' dedi. Teröristin yakalanmasının ardından operasyonlar Kulakkaya Yaylası civarında yoğunlaştı. Bölgeye JÖAK ve JÖPER'ler sevk edildi. Eren'i şehit eden teröristlerden birinin yakalandığını duyan, anne "Yüreğime su serpildi, onunla yüzleşmek istiyorum" dedi.Dereli İlçesi Kulakkaya Yaylası’nda 'Aram kod adlı PKK’lı terörist Mustafa Tolucan’ın önceki gün saat 15.25 sıralarında yaylada yaşayanların ihbarı üzerine güvenlik güçlerinin operasyonuyla yakalanmasıyla ilgili ayrıntılar ortaya çıktı. Başına poşu takılı ayağında mekap ayakkabı giyen terörist yayla yolunda karşılaştığı bir kişiye, "Ben bir şantiyede çalışıyordum. Beni işten çıkardılar. Karnım aç, bana yiyecek bulabilir misin?" dediği belirtildi.Durumundan şüphelendiği teröristi köy kahvehanesine götüren ve burada beklemesini sağlayan bu kişi aynı zamanda jandarmaya ihbarda bulundu. Köye ulaşan jandarma ekipleri teröristi kıskıvrak yakaladı.Trabzon’un Maçka İlçesi’nde teröristlerin erzak çaldığını ihbar eden ve girdikleri evi gösteren Eren Bülbül ile beraberindeki Jandarma Astsubay Başçavuş Ferhat Gedik’in şehit olduğu saldırıyı gerçekleştiren PKK’lı grubun içerisinde yer aldığı belirlenen teröristin yakalandığı yaylada operasyon sürüyor.Teröristi ihbar ederek yakalanmasında önemli rol oynayan vatandaş, "Araçla yoldan geçen arkadaşı durdurup buraya getirmesini söylemiş. O da alıp buraya getirdi, içeri aldık. Yemek yedi, çay içti. Zaten jandarmayla işbirliği içindeydik. Jandarma bir süre sonra gelip bunu aldı. Fazla bir şey konuşamadık. Suçlu gibi görmedik. Ama Maçka'daki olayın elebaşıymış. Hayırlısıyla vukuatsız yakalandı. Bize Diyarbakır Liceli olduğunu söyledi. Buralara kadar bazen yürüyerek bazen arabayla geldiğini söyledi. Burada arkadaşı varmış onun yanına gelmiş ama kim olduğunu söylemedi" dedi.

’SAKİN VE RAHATTI’

Teröristin panik halinde olmadığını, sakin ve rahat olduğunu ve kendilerinin de bazı önlemleri aldıklarını anlatan vatandaş şöyle konuştu:"Kaçma gibi bir hareketi yoktu, panikli değildi. Sakin ve rahattı. Jandarma gelene kadar yanından ayrılmadık, kapıyı da kapattık. Hiç tepki vermedi. Biz de şüphe arz ettiği için serbest bırakmadık. Kendisine söyledik, üzerini aradık, sadece çakmak vardı. Üzerindeki elbiseden şüpheli olduğu belliydi. Terörist olduğu belliydi. Jandarmaya da fazla tepki göstermedi. Onlar da birer çay içip alıp götürdüler. Alaydan bir asker ’Fotoğrafını çekip at, bakalım bizim aradığımız şahıs mı?’ dedi. Şurada otururken fotoğrafını çektim. Fotoğrafı çekilirken bile tepki de göstermedi. Normal bir vatandaş gibiydi. Sakindi oldukça."

’TERÖRİST OLDUĞU BELLİYDİ’

Teröristin teslim olmak için yaylaya indiğini dile getiren bir başka yöre sakini de şunları anlattı"Giyimi biçimsizdi. Terörist olduğu belliydi, onların giyimiydi. 'Ben Lice'den geliyorum, evden kaçtım’ dedi. İsterseniz ailemi arayın dedi. Ama hiç kaçmışa benzemiyordu. Yemek yedi, sigara içti, çay içti. Asker aldı gitti. Herhalde teslim olmak için gelmiş. Korkmadık. Biz de tepki gösterirse derdest ederiz diye bekledik."


'GİYİMİNDEN ŞÜPHELENDİK’

Giyiminden şüphelendiklerini ifade eden bir başka vatandaş ise "Bir arkadaş buraya gelirken onu alıp buraya getirmiş. Giyimi teröristi andırıyordu. Giyiminden şüphelendik. Kuşkulu bir konuşması ve panik durumu yoktu. Jandarma geldi, aldı ve Dereliye karakola götürdü" diye konuştu.

GRUPTAN FİRAR ETTİ, YAYLAYA İNDİ

İhbar üzerine yakalanan teröristin sözde Karadeniz açılım grubu üyesi olduğu, Tunceli’den 5-6 kişilik bir grupla Trabzon’un Maçka ilçesi kırsalına yerleştikleri belirtildi. İlçede Ağustos ayında gerçekleştirilen ve Eren Bülbül ile beraberindeki Astsubay Başçavuş Ferhat Gedik’in de şehit edildiği eylemi gerçekleştiren grubun içinde yer aldığı belirlenen ’Aram’ kod adlı Mustafa Tolucan adlı teröristin, grup ile birlikte Maçka’dan Giresun kırsalına geçtikleri ve kendisinin yaşadığı erzak bulamama sorunu nedeniyle gruptan kaçarak Kulakkaya Yaylası’na indi. Burada yaşayan vatandaşların kendine sağladığı gıda yardımıyla karnını doyurduğu sırada yapılan ihbar üzerine kıskıvrak yakalanan terörist gözaltına alındı.

TERÖRİSTİN SORGUSU SÜRÜYOR


Yakalan teröristin götürüldüğü Giresun Jandarma bölge Komutanlığı Terörle Mücadele Şubesi’nde sorgulaması sürüyor. Terörist ilk ifadelerinde PKK’nın sözde Karadeniz açılım grubuna ilişkin önemli bilgiler verdi. Sorguda elde edilen bilgiler üzere aynı grupta yer alan ’Cudi Zaza’ kod adlı Mehmet Yakışır ile ’Türk Tarık’ kod adlı Barış Öner’in yakalanması için operasyonlar başlatıldı. PKK’nın sözde Karadeniz açılım grubunun lideri olduğu belirtilen ve Yeşil listede başına 1 milyon lira ödül konulan ’Türk Tarık’ kod adlı Barış Öner adlı teröristin geçen yıl CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik Artvin’in Şavşat ilçesinde düzenlenen ve jandarma er Fatih Çaybaşı’nın şehit edildiği eylemin emrini verdiği ifade edildi.

OPERASYONLAR O BÖLGEDE YOĞUNLAŞTI

PKK’lı teröristin sağ olarak yakalanmasının ardından güvenlik güçlerince yürütülen operasyonlar Kulakkaya Yaylası ve civar yaylarında yoğunlaştı. Maçka’da yaşanan terör eylemlerinin ardından PKK’lı teröristleri etkisiz hale getirmek için bölgede başlatılan operasyonlara sürüyor. Bölgede Ankaradan Jandarmanın en seçkin birliği Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) ve Jandarma Özel Operasyon Komutanlığı (JÖPER) ekiplerinin yanı sıra çok sayıda güvenlik güçlerinin de desteğiyle yürütülen operasyonda teröristlerin etkisiz hale getirilmesi bekleniyor.

EREN'İN ANNESİ KONUŞTU: YÜREĞİME SU SERPİLDİ

Maçka İlçesi Camidüzü Yaylası’nda oğlu Eren Bülbül’ün şehit olduğu saldırıyı gerçekleştiren PKK’lı teröristlerden birinin yakalandığı haberini kendilerini arayan jandarma ekiplerinden ve televizyonlardan öğrenen anne Ayşe Bülbül konuştu. Teröristin yakalanmasının acısını dindirmeyeceğini ifade eden acılı anne Ayşe Bülbül, "Ben o teröriste bir şey yapamadıktan sonra benim acım dinmez. Eren’in acısı bende dinmez. Yine de yüreğime biraz su serpildi. Bir daha aynı olayla karşılaşır mıyız, bilemiyorum. Ben bir daha böyle bir acı çekemem. Ben yaşarken bu acıya katlandım. Bu olaya karışan diğer teröristlerin de yakalanmasını istiyorum. Herkes cezasını çeksin. Devletimden diğer teröristleri de yakaladıkları haberini bekliyorum. Benim çocuğumun günahı neydi? Ayağında kara lastiklerle çalışacak, yevmiye kazanacaktı. Ekmek parası pahasına canını verdi" diye konuştu.Yakalanan teröristle yüzleşmek istediğini belirten Ayşe Bülbül, "Ona, ’Çocuğumun günahıneydi?’ diye sormak istiyorum. Benim çocuğuma nasıl el kaldırdın. Bu işin arkasına kim varsa ortaya çıkarılsın" diyerek, gözyaşlarını tutamadı.


’O TERÖRİSTLE YÜZLEŞMEK İSTİYORUM’

Eren Bülbülün ağabeyi Çağlar Bülbül de teröristin yakalandığını kendilerini arayan jandarma ekiplerinden öğrendiklerini belirterek şunları söyledi:"Erenin katili olduğunu söyleniyor. Biz de en başından beri katilin yakalanmasını istiyorduk. Şimdi tek bir isteğimiz daha var:O teröristle yüzleşmek istiyoruz. Eren’in katili ise bizzat kendisi ile konuşmak istiyorum. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu bize ’Eren’in katilini yanınıza getireceğim’ demişti. Buna kim yardım ve yataklık etmişse onları öğrenmek istiyoruz. İnşallah bunlara kim yataklık etmişse ortaya çıkar. Maçka’da eğer varsa bunlara yataklık yapanların bulunup temizlenmesini istiyoruz. Ben bu yaylaları biliyorum. Bir haftadan fazla bu yaylalarda barınamam. Bu teröristler nasıl barınmış? Demek ki bunlara yataklık yapanlar var. Bu adamın arkasında kimler var, ortaya çıkarsa biz de biraz mutlu oluruz. Eren geri gelmez ama bu işin arkasında kim varsa onun ortaya çıkma ihtimaline seviniyorum. Ben bir Eren verdim, başka Erenlere bir şey olmasın."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap