SON DAKİKA



Haber > Gündem > İzmir’de büyük operasyon

İzmir’de büyük operasyon

03 Kasım 2015 Salı - 08:35




İzmir'de, 2013'teki 'Askeri casusluk' davasını düzenleyen emniyet yetkilileri ve bürokratlara yönelik operasyon başladı.





Paralel Devlet Yapılanması' iddiasına yönelik operasyonda, 40'tan fazla kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında üst düzey polis müdürleri, bürokratlar, mülkiye müfettişlerinin de olduğu belirtiliyor.Operasyonda İzmir'deki askeri casusluk operasyonunu gerçekleştiren emniyet mensupları ile üst düzey bürokratların da aralarında bulunduğu kişilerin gözaltına alındığı belirtiliyor.

MÜFETTİŞLER DE VAR

Alınan bilgiye göre, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, muvazzaf askerlerin de arasında bulunduğu tamamı tutuksuz yargılanan 357 kişi hakkında, 2013 yılında "Askeri gizli bilgi ve belge bulundurma" suçlamasıyla açılan davada yargılananların şikayeti üzerine soruşturma başlattı. Bu kapsamda sabah saatlerinde İzmir merkezli 18 ilde aralarında polis memuru ve mülkiye müfettişlerinin de olduğu 40 kişi gözaltına alındı. 20 kişi hakkında da yakalama kararı bulunduğu belirtildi.Gözaltına alınan ve İl Emniyet Müdürlüğüne götürülen zanlılar arasında, "Paralel Devlet Yapılanması" iddialarına ilişkin şahısların da bulunduğu  belirtildi.Zanlıların, "Askeri gizli bilgi ve belge bulundurma" davasıyla ilgili soruşturmayı yürütürken kanuni yetkileri dışına çıktığı iddia edildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap