SON DAKİKA



Haber > Gündem > İYİ Parti'den yalanlama! Davet gelmedi

İYİ Parti'den yalanlama! Davet gelmedi

23 Temmuz 2021 Cuma - 10:27




Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 'Meral Akşener'in KKTC'deki törenlere davet edilmesine rağmen katılmadığı' şeklindeki açıklaması İYİ Parti'den yalanlama geldi..





Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 'İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in KKTC'deki törenlere davet edildiği ancak gelmediği' şeklindeki açıklaması İYİ Parti tarafından yalanlandı.

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz "Sayın Cumhurbaşkanı’nın yaptığı açıklamada; İYİ Parti’nin de Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı tarafından davet edildiğini ifade etmesi talihsizliktir" ifadelerini kullandı. 

Uğur Poyraz'ın partisi adına yaptığı açıklaması şöyle:  

"Kıbrıs Barış Harekatı’nın 47’nci yıldönümünde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin başkenti Lefkoşa’da yapılan törenlerdeki protokol krizi kamuoyunun malumudur.

Törene, KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar’ın daveti üzerine, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’i temsilen, Siyasi İşler Başkanı Sayın Cihan Paçacı ve TBMM Grup Başkanımız Sayın İsmail Tatlıoğlu katılmışlardır.


Ancak, tören alanında protokol sıralarının, Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın özel misafirleri de dahil olmak üzere, Ankara’dan giden heyete ayrıldığı gerekçesiyle, KKTC Cumhurbaşkanı’nın davetlisi olarak giden heyetimizin, protokolde son sıraya yönlendirilmesi, ne diplomatik ne de siyasi geleneklere uygun düşmemiştir.

Bunun üzerine, İYİ Parti’yi temsilen Lefkoşa’ya giden Sayın Paçacı ve Sayın Tatlıoğlu, tören alanını terk edip, Kurucu Cumhurbaşkanı Sayın Rauf Denktaş’ın kabrini ziyaret ederek, Ankara’ya dönmüşlerdir.

Hal böyleyken, Sayın Cumhurbaşkanı’nın yaptığı açıklamada; İYİ Parti’nin de Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı tarafından davet edildiğini ifade etmesi talihsizliktir.

Zira, bazı siyasilerin özel olarak davet edildiği törene, İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener ya da İYİ Parti adına bir davet gelmemiştir.

İşin özeti, kim ya da kimler tarafından olduğunu bilemeyiz ama, Sayın Cumhurbaşkanı’na bir kez daha yanlış bilgi aktarıldığı ortadadır. Kandırmaya alışık kadrolarla çalışmayı tercih eden Sayın Cumhurbaşkanı’nın, tören daveti konusunda da yakınındaki isimlerce kandırıldığını üzülerek görmekteyiz.


Bu hususu kamuoyunun takdirine sunar,

Bu vesileyle, aziz milletimizin bayramını bir kez daha tebrik ederiz."

'MAALESEF GENEL BAŞKANLARI DA GELMEDİ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC'den dönüşte uçakta açıklamalarda bulunmuştu. Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in KKTC'deki törenlere davet edilip edilmediğine ilişkin soru üzerine şunları söylemişti:

"Biz Kıbrıs davasına başından beri sahip çıkıyoruz. Rahmetli Ecevit o zamanın başbakanıydı ama başbakan yardımcısı olarak da merhum Erbakan vardı malum. Ben de tabii o zamanlar partimizin içerisinde aktif bir görevdeydim ve süreci iyi biliyorum. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından bu ziyarete, bu kutlamaya, örneğin Oğuzhan Bey davet edildiği gibi Temel Bey de davet edildi, ama Temel Bey maalesef gelmedi. Aynı şekilde CHP ve İYİ Parti genel başkanları da davet edildi ama maalesef onlar da gelmedi. Öbür taraftan HDP tabii ki davet edilmedi. Çünkü onların millilik diye bir derdi yok. Öyle sayısal duruma da bakılmadı. Sayın Mustafa Destici de davet edildi. Özellikle Erbakan Hoca'mız sebebiyle oğlu Fatih Bey davet edildi. Hakeza Oğuzhan Bey o dönemin içerisinde aktif rol oynadığı için o da davet edildi. Sayın Önder Aksakal, merhum Ecevit'in şu andaki adeta vekili konumunda kabul edilerek o da davet edildi. Sağ olsunlar geldiler. Ben maksat hasıl oldu diye düşünüyorum."


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap