SON DAKİKA



Haber > Gündem > İsveç'te yeni provokasyon! AFP fotoğrafları geçti

İsveç'te yeni provokasyon! AFP fotoğrafları geçti

20 Temmuz 2023 Perşembe - 15:50




Irak göçmeni Salvan Momika, bu kez ülkesinin büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'e saygısızlık yaptı. Yerel medya, olay yerindeki bazı kişilerin provokatörü yuhaladığını ve "Sen bir köpeksin" seslerinin duyulduğunu bildiriyor.





İsveç'in başkenti Stockholm'de Kurban Bayramı'nın ilk günü Kur'an-ı Kerim yakan provokatör, bugün yeni bir provokasyona imza attı.

Irak'tan İsveç'e göç eden Salvan Momika isimli erkek, bayramın birinci günü bir cami önünde kutsal kitabı yaktı. Dünya çapında İsveç'e yönelik sert tepkileri beraberinde getiren provokasyon için, Stockholm polisinin resmi izni vardı.

İran destekli Haşdi Şabi paramiliter grubunun üniformalarıyla çekilmiş fotoğrafları ortaya çıkan Salvan Momika, 28 Haziran'dan sonra bugün Irak Büyükelçiliği'nin önündeydi.

Polisten Kur'an-ı Kerim yakmak için izin alan provokatör, büyükelçilik önünde kutsal kitabı yere atıp çiğnedi. AFP haber ajansı, Salvan Momika'nın yerel saatle 13.00'teki provokasyonunda bu kez Kur'an-ı Kerim'i yakmadığını, yere atıp ayağıyla üstüne bastığını bildiriyor.

Yerel medyadaki haberlerde, Stockholm'deki skandalın tam da Irak'la İsveç arasında patlak veren krizin ortasında gerçekleştiği yorumları var.


Provokasyon sırasında yüz kadar insanın yanı sıra uluslararası medya da Irak Büyükelçiliği'nin önündeydi.

Expressen gazetesi, Salvan Momika'nın Irak bayrağını da ayağıyla çiğnediği bilgisini verdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap