SON DAKİKA



Haber > Gündem > İsveç'te çete terörü! Başbakan ordudan yardım istedi

İsveç'te çete terörü! Başbakan ordudan yardım istedi

29 Eylül 2023 Cuma - 15:07




Bu ay toplam 12 kişinin ölümüne yol açan çete şiddeti ile baş etmek için düğmeye basan İsveç Başbakanı Genelkurmay Başkanını toplantıya çağırdı.





Başbakan ve Genelkurmay Başkanı toplantıda, Emniyet Genel Müdürü ile birlikte ordunun çetelerle mücadelede oynayabileceği rolü ele alacak.

Toplantıya, 12 saat içinde başkent Stockholm’de iki kişinin öldürülmesi ve başkentin kuzeyinde 25 yaşındaki bir kadının evindeki patlamada ölmesi sonucu karar verildi.

"ÇETELERİ AVLAYACAĞIZ"

Başbakan Ulf Kristersson, televizyondan yaptığı açıklamada “Çeteleri avlayacağız ve onları yeneceğiz” dedi. Genelkurmay Başkanı Michael Byden da İsveç gazetesi Dagens Nyhete’e, polisin çetelere karşı mücadelesine yardım etmeye hazır olduklarını söyledi.

Ordunun çetelerle mücadeleye nasıl dahil olacağı net değil, ancak daha önceki görüşmelerde, askerlerin belirli asayiş görevlerini polisin elinden alması ve böylece polisin suçla mücadeleye odaklanabilmesi ele alınmıştı.


Karşıtlarıysa, gündeme getirilen önlemlerin yüzeysel olduğunu ve şiddetin temel nedenleri yerine, semptomlarını ele aldığını söylüyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap