SON DAKİKA



Haber > Gündem > İstinaf mahkemeleri geliyor

İstinaf mahkemeleri geliyor

04 Ağustos 2018 Cumartesi - 12:30




Kamuoyunda "istinaf" olarak bilinen ve ülke genelinde 9 olan bölge adliye mahkemesi sayısı eylülde 11, daha sonra da 15'e yükseltilecek.





Cumhurbaşkanlığının 100 Günlük İcraat Programı'nda, istinaf  mahkemelerinin sayılarının artırılması da yer aldı.
 
Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir ve  Samsun'da olmak üzere 9 ilde faaliyet gösteren bölge adliye mahkemelerinin  sayısı, Konya veSakarya'da kurulan mahkemelerin eylülde yeni adli yılla birlikte  hizmete sunulmasıyla 11'e çıkacak.
Diyarbakır, Kayseri, Trabzon ve Van'da da kurulması planlananlarla  istinaf mahkemesi sayısı 15'e yükselecek.
 
"İstinaf"ın kuruluş süreci
 
Adli yargıda 2004, idari yargıda ise 2014'te istinaf mahkemelerinin  kurulması yasalaştı. 20 Temmuz 2016'da bölge adliye ve bölge idare mahkemeleri  faaliyete geçirildi.
 
İstinaf mahkemelerinin hizmet vermesiyle 2 dereceli yargılama dönemi  başladı. Söz konusu mahkemelerin kurulmasıyla hak arama yollarının çoğaltılması  ve hukuki güvencenin artırılması amaçlandı.
 
Bölge adliye ve bölge idare mahkemelerinin kurulmasıyla yeniden  yargılama yolunun önü açıldı, delillerin de tekrar değerlendirilmesine imkan  sağlandı.
 
Yargıtay ve Danıştayın iş yükünün azaltılması amacıyla kurulan istinaf  mahkemelerinin içtihat mahkemesi olması hedeflendi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap