SON DAKİKA



Haber > Gündem > İstihbarat şefi açıkladı: Putin savaşı kazanamaz!

İstihbarat şefi açıkladı: Putin savaşı kazanamaz!

27 Şubat 2022 Pazar - 15:34




MI6 şefi savaşın 'kazanılamaz' olduğu konusunda uyarıda bulunurken, eski savunma şefi, Kiev 10 gün daha dayanırsa Rusya'nın nakit ve silahlarının tükeneceğini söyledi.





İngiltere'nin MI6 Gizli İstihbarat Servisi başkanı, Rusya'nın Ukrayna'daki savaşının 'kazanılamaz' olacağına inandığını çünkü Başkan Vladimir Putin'in ülke halkı üzerinde hiçbir zaman siyasi zafere ulaşamayacağını söyledi.

MI6 şefi Richard Moore, komşusunun askeri gücünü ve şiddetli kararlılığını hafife aldığı için Putin'in güçlerinin nihayetinde Ukrayna'da başarısız olacağını öne süren rapora katıldığını söyledi.

58 yaşındaki Moore'un katıldığı makale, King's College London'da Emeritus Savaş Çalışmaları Profesörü Lawrence Freedman tarafından kaleme alındı.

Profesör Freedman, 'Pervasız Kumar' başlıklı makalesinde, Putin'in 'Ukrayna'ya takıntılı hale geldiğini ve savaş bahanesi gibi görünen ancak kendi görüşlerini de yansıtabilecek çirkin teorilere eğilimli olduğunu' söyledi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap