SON DAKİKA



Haber > Gündem > İşten çıkarma yasağı bitiyor

İşten çıkarma yasağı bitiyor

01 Eylül 2020 Salı - 17:16




Korona virüs pandemisiyle birlikte getirilen işten çıkarma yasağı sona eriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yasağı 30 Haziran 2021 tarihine kadar uzatma yetkisi bulunuyor. Sözcü'de yer alan habere göre, yasağın uzatılıp uzatılmayacağı ise önümüzdeki günlerde belli olacak.





2019 yılının Aralık ayında ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüsü salgını sonrası milyonlarca çalışan işsiz kalma tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştı. Bu durumun önüne geçmek için hükümet, 17 Nisan tarihinde aldığı kararla 3 ay boyunca işten çıkarmaları yasaklamıştı.

17 Temmuz’da sona eren işten çıkarma kısıtlaması AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararıyla 1 ay daha uzatılmıştı. Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından daha önce yapılan açıklamada kısa çalışma ödeneğine son verilip kısıtlamanın 3 ay daha uzatılacağı bilgisi verilmişti. Ancak kısa çalışma ödeneği bir ay daha uzatılırken işten çıkarma da bir ay süreyle daha yasaklanmıştı.

YASAK DEVAM EDİYOR

30 Haziran 2021 tarihine kadar işten çıkarmanın yasaklanabilmesi Erdoğan’ın yetkisinde. Mevcut düzenlemeler ile birlikte işten çıkarma yasağı 17 Eylül 2020 tarihine kadar devam ediyor. İşten çıkarma yasağı süresince 15 Mart 2020 tarihinden ücretsiz izne ayrılmış herkese aylık 1.070 TL’lik ödeme yapılıyor.

CEZA ÖDEYİP İŞTEN ÇIKARILABİLİYOR


Kanunlara göre işten çıkarma yasağı süresince yüz kızartıcı suç işleyen kişilerin iş akitleri sona erdirilebiliyor. Ayrıca 2943 TL'lik brüt asgari ücret ceza ödenerek de çalışanlar işten çıkarılabiliyor.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ 2 AY DAHA UZATILDI

Kısa çalışma ödeneği uygulamasının 2 ay daha uzatılmasını öngören Cumhurbaşkanı kararı dün Resmi Gazete'de yayımlandı.

Uygulamada daha önce uzatılan süre 31 Ağustos'ta sona eriyordu. Konuyla ilgili açıklama yapan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Sosyal Koruma Kalkanı kapsamında 26.03.2020 tarihinde başlatılan Kısa Çalışma Ödeneği mevcut faydalananlar için, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle 2 ay daha uzatılmıştır." ifadelerini kullanmıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap