SON DAKİKA



Haber > Gündem > İşte yurtdışında kullanılan oy sayısı!

İşte yurtdışında kullanılan oy sayısı!

04 Haziran 2015 Perşembe - 12:04




Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, yurtdışında kullanılan oylara ilişkin açıklama yaptı…





Kurtulmuş, seçim çalışmalarını yürüttüğü Ordu'da Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Kudret Bülbül ve AFAD Başkanı Fuat Oktay ile bir araya geldi. Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kurtulmuş, her dönem yurtdışına gidildiğinde buralardaki vatandaşların, en büyük taleplerinden biri de oy kullanmak istediklerini beyan etmeleri olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, cumhurbaşkanı seçildiği 10 Ağustos seçimlerinde ilk defa yurtdışındaki vatandaşların oy kullandığını hatırlatan Kurtulmuş, burada da birtakım aksaklıklar dolayısıyla gümrük kapıları dahil sadece yüzde 18 civarında katılımın gerçekleştiğini belirtti.

Kurtulmuş, söz konusu dönemde yaklaşık 530 bin civarında seçmenin oy kullandığına vurgu yaparak, "Bu, Türkiye'nin ilk tecrübesiydi. Bu seçimden aldığımız tecrübeleri uzun uzun değerlendirdik. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığımızın nezaretinde Dışişleri Bakanlığımız, ilgili kuruluşlar, Yüksek Seçim Kurulu ile birlikte hep bir araya gelerek bu çalışmaları uzun bir süre sürdürdük" dedi.

Sonunda aksayan noktaları ortadan kaldıran bir seçim yapılmasına çalıştıklarını ifade eden Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"31 Mayıs itibariyle toplam kullanılan oy sayısı bir milyon 27 bin civarındadır. Bunun bir milyon 150 bin civarına çıkması gümrüklerdeki katılımla birlikte bekleniyor. Bu da yaklaşık yüzde 36 demektir. Yani yüzde 18 katılımdan yüzde 36 katılıma ulaşmışız. Bu, çok büyük bir başarıdır. Ümit ediyorum ki yüzde 40'lar civarında bir katılım yurt dışı Türkler tarafından bu seçime katılım gerçekleşecektir. Bütün dünyadaki diasporanın yani kendi ülkelerinin dışında oy kullanan ülke vatandaşların ortalamasına baktığımız zaman aşağı yukarı yüzde 35, 40 seviyesindedir."


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap