SON DAKİKA



Haber > Gündem > İşte yeni hedefi

İşte yeni hedefi

11 Eylül 2016 Pazar - 09:01




Maden Tetkik Arama’ya 2017 için verilen 1 milyon metrelik derin sondaj talimatıyla özellikle yerli kömürde yeni keşifler yapılarak rezervin 20 milyar





Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye’nin yeraltı zenginliklerinin ortaya çıkarılması için yeni bir hamle başlatıyor. Albayrak, Maden Tetkik Arama (MTA) Genel Müdürlüğü’ne 2017 yılı için 1 milyon metrelik derin sondaj talimatı verdi.

Bu rakam MTA’nın sondaj rekoru olacak. Bakanlık, 1 milyon metrelik sondajla, özellikle yerli kömürde yeni keşifler yaparak rezervin 20 milyar tona çıkarılmasını hedefliyor. MTA’ya 2017 yılı için 1 milyon metrelik sondaj hedefi kondu. MTA 2015 yılında 330 bin metre sondaj yapmıştı. Türkiye’nin tüm bölgelerinde yapılacak sondajlarla, yeraltındaki tüm zenginlikler ortaya çıkacak, keşfedilmeyi bekleyen yeni cevherler ekonomiye kazandırılacak.

YENİ KAYNAKLAR

MTA’nın yeni sondaj hedefi ile öncelik Türkiye’nin kömür rezervlerinde bugüne kadar tespit edilemeyen yeni kaynakları bulmak. 2006 yılında başlatılan yeni sondaj hamleleri ile 2016 yılına kadar 7 milyar ton kömür rezervi bulundu. Bulunan rezervler linyitten oluşurken, kalorifik değerleri de bin 1250 ile 2 bin 500 kilokalori arasında değişiyor. Bu son keşifler, Türkiye’nin toplam 15 milyar tonluk linyit rezervinin de neredeyse yarısını oluşturuyor

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap