SON DAKİKA



Haber > Gündem > İşte Türkiye'nin Taliban'la yaptığı 3,5 saatlik görüşmenin detayları

İşte Türkiye'nin Taliban'la yaptığı 3,5 saatlik görüşmenin detayları

29 Ağustos 2021 Pazar - 12:04




Türkiye'nin Taliban'la gerçekleştirdiği 3,5 saatlik görüşmenin detayları ortaya çıktı. Taliban'la iletişim sağlanabilmesi için özel hat kurulduğu öğrenildi.





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz cuma günü Bosna Hersek ziyareti öncesi Afganistan'daki durumla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayarak "Elçilikte Taliban ile 3,5 saatlik görüşme gerçekleştirildi. Taliban ile görüşme, gerektikçe sürdürülecektir." açıklamasını yapmıştı.

ÖZEL TELEFON HATTI KURULDU

Bu açıklama sonrası Milliyet'ten Deniz Kilisoğlu, görüşmenin ayrıntılarını açıkladı. Görüşmenin, büyükelçi ve Taliban'ın iki üst düzey yetkilisiyle birlikte Kabil'in ele geçirilmesinden birkaç gün sonra yapıldığı, ilk yüz yüze yapılan görüşme sonrası temasın sürdürülebilmesi için bir telefon hattının kurulduğu belirtildi.

HAVALİMANININ GÜVENLİĞİNİ KİM SAĞLAYACAK?

Görüşmenin öncelikli maddesini havalimanı oluştururken güvenlik ve teknik boyutunun öne çıktığı ifade edildi. Türkiye'nin havalimanının güvenliğini sağlamak istediğini, bu ihtimalin askerlerin tahliye edilmesiyle şuanlık denklem dışına çıktığını ancak gelişmelere, analizlere ve Taliban'la yapılacak istişarelere göre yeni bir kararın da verilebileceği vurgulandı.


"KİMSEYE SORACAK DEĞİLİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2 gün önce Bosna Hersek ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında, Afganistan'daki son gelişmeleri değerlendirdi. Erdoğan Taliban ile olan görüşmelere yönelik eleştirilere ise "kimseye soracak değiliz" diyerek yanıt vermişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca gazetecilerin Taliban ile görüşmelere yönelik eleştirilerle ilgili sorusunu "Kiminle görüşeceğimizi kimseye soracak değiliz. Büyükelçilikte 3,5 saat görüşüldü. Gerekirse yine bu tür görüşmeleri yapma fırsatımız olacak. Bu tür görüşmelerle süreci sağlıklı yürütmenin gayreti içindeyiz"  diyerek yanıtladı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap