SON DAKİKA



Haber > Gündem > İşte memur, emekli ve asgari ücretliye konuşulan zam oranı

İşte memur, emekli ve asgari ücretliye konuşulan zam oranı

16 Ekim 2023 Pazartesi - 10:47




Hükümet cephesinden yapılan son açıklamalarda yıl sonu işaret edildi. Bakan Işıkhan emekli ve memur maaşı için oran vermişti. Peki SSK, Bağkur ve memur emeklilerine ne kadar zam yapılacak? Asgari ücret için konuşulan zam ne? Ekonomist Muhammet Bayram tüm merak edilenleri yanıtlarken, en düşük emekli maaşı için çarpıcı bir tahmin yaptı. İşte detaylar...





Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan geçtiğimiz haftalarda SSK ve Bağkur emeklilerine yüzde 38, memur ve memur emeklilerine ise yüzde 50’ye yakın artış yapılacağını söylemişti. 

Bakan Işıkhan hafta sonu yaptığı açıklamada ise, ”İnşallah yılbaşı itibarıyla da maaşlarda yapılacak iyileştirmelere dair yeniden bir durum değerlendirmesi yaparak gereken adımları atacağız” dedi. 

ARA ZAM İHTİMALİ MASADAN KALKTI MI? 

Öte yandan emeklilere Cumhuriyetin 100. yılı kapsamında tek seferlik 5 bin TL ikramiye verilecek. Peki yeni düzenleme ile birlikte emekliye ara zam ihtimali ortadan kalktı mı? 

Hükümet cephesinden yapılan son açıklamalar sonrasında memur, emekli ve asgari ücretliye ne kadar zam yapılacak? Konuyla ilgili beklentilerini milliyet.com.tr’ye açıklayan Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, en düşük emekli maaşına ilişkin tahmini rakam verdi. İşte detaylar... 


“En son açıklandığı üzere emeklilere tek sefere mahsus 5 bin TL ikramiye verilecek. Kasım ayının 15’ine kadar hesaplara yatacak, çalışmayan emeklilere verilecek ikramiyenin 60 milyar TL’den fazla bir maliyeti söz konusu. Bu emeklilere kısa süreli bir nefes aldıracaktır. Esnaflara yönelik prim gün sayısının düşürülmesi hazırlığı, tüm emeklilerin kök maaşlarının artırılması ve kademeli bir şekilde zam yapılması için sene başında daha fazla oransal zamdan faydalanılması adına düzenlemeler yapılacak. Şu anda ara zam ihtimali ortadan kalkmış gözüküyor. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap