SON DAKİKA



Haber > Gündem > İşte il il son durum: 9 noktada alevlere müdahale ediliyor

İşte il il son durum: 9 noktada alevlere müdahale ediliyor

02 Ağustos 2021 Pazartesi - 16:37




Türkiye'de 6 gündür süren ve bir türlü söndürülemeyen orman yangınlarıyla mücadele sürüyor. 31 ilde 129 yangın kontrol altına alınırken, 4 ilde 9 noktada yangınları söndürme çalışmaları devam ediyor.





Türkiye, 6 gündür pek çok ilde çıkan yangınlarla mücadele ediyor. Büyük ölçüde ormanlık alan zarar görürken, birçok vatandaşımız da evlerini terk etmek zorunda kaldı.

DENİZLİ'DE TEKRAR YANGIN BAŞLADI

Denizli'nin Buldan ilçesi Türlübey Mahallesi'ne yakın ormanlık alanda yeni bir yangın başladı. İhbar üzerine bölgeye Büyükşehir itfaiye ekipleri ve orman ekipleri sevk edildi. Buldan ilçesine bağlı mahallelerde ise orman yangınına müdahale için vatandaşları anons ile çağrıda bulunuldu. Yoğun dumanı fark eden vatandaşlar alevlerin yükseldiği alana yardıma koşuyor.

ISPARTA'DAKİ YANGINA MÜDAHALE EDİLİYOR

Bakan Pakdemirli, Yangın Koordinasyon Merkezi'nde yaptığı açıklamalarda Isparta'da da yangın çıktığını belirterek, "Sütçüler mevkiinde 11.30 sularında bir yangın daha çıktı. Ona da hemen 1 uçak, 15 arazöz, 200'ün üzerinde personel sevk ettik, çalışmalara başladık. Yerleşim yeri odaklı ilerliyoruz, sabahtan itibaren Bodrum'da binlerce helikopter sortisi yapıldı. Tunceli Hozat'taki yangın kontrol altına alındı" sözlerine yer verdi.

129 NOKTADA YANGINLAR KONTROL ALTINDA

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Son 6 günde, 31 ilde 129 yangını kontrol altına aldık. Antalya, Muğla, Isparta ve Denizli olmak üzere 4 ilde 9 yangınla mücadelemiz aralıksız devam ediyor." açıklamasını yaptı.


İşte devam eden yangınlar:

Antalya: Manavgat, Gündoğmuş
Muğla: Marmaris, Köyceğiz, Milas ve Seydikemer
Isparta: Sütçüler
Denizli: Güney

OGM: 13 UÇAKLA MÜDAHALE EDİLİYOR

Orman Genel Müdürlüğü'nce (OGM) "Ülkemizdeki orman yangınlarıyla topyekün savaşıyoruz" açıklaması yapıldı. OGM'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, "13 su atar, 3 idari uçak, 9 İHA, 45 helikopter, 6 yönetim helikopteri, 1 insansız helikopter, 708 arazöz ve su tankeri, 120 iş makinası, 4 bin 800 ormanın kahramanları görevde" denildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap