SON DAKİKA



Haber > Gündem > İşte FETÖ'nün Türkiye'deki tek imarlı adası

İşte FETÖ'nün Türkiye'deki tek imarlı adası

30 Eylül 2016 Cuma - 10:00




2010 yılında Dartar Ailesi'nin Fi-Yapı'ya sattığı Garip Ada, FETÖ ile bağlantısı olan Fi-Yapı'nın sekteye uğrayan en önemli projesi oldu...





Fi-Yapı'ya ait iki şirkete geçtiğimiz gün kayyum atanmıştı. Böylelikle, şirketin halihazırda devam eden ve vaad edilen projeleri de bir anlamda sekteye uğramıştı. Fethullahçı Terör Örgütü ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle yönetimi TMSF'ye devredilen Fi-Yapı'nın en önemli projesi ise, Türkiye'de tek imarlı ada konumunda bulunan, İzmir'in Dikili ilçesindeki Garip Ada...

350 MİLYON DOLARLIK YATIRIM ÇÖPE GİTTİ

2010 yılında Dartar Ailesi tarafından Fi-Yapı'ya satılan ve şirketin  FI-ISLAND projesini düşündüğü ada, TMSF'ye geçti. Fi-Yapı, yüz ölçümü 360.000 m2 olan adaya 350 milyon dolar civarında yatırım yapmıştı. İzmir'in Dikili ilçesinde karaya 880 metre mesafedeki Fİ-ISLAND, Türkiye'nin imarlığı tek ada olma özelliğini taşıyor.

İşte tam bu noktada, FETÖ ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle kayyum atanan Fi-Yapı'nın, adanın imarını FETÖ vasıtasıyla aldığı sorusunu akıllara geliyor.

TEK İMARLI ADA OLMASINDA FETÖ'NÜN PARMAĞI MI VAR?


Geçtiğimiz günlerde, İzmir'in Ödemiş ilçesindeki operasyonlarda elde edilen belge ve bilgilerden, İzmir'in güneyindeki Küçük Menderes Havzası'ndaki finansal potansiyeli fark eden terör örgütünün, Ödemiş'i bu bölgenin sözde "merkezi" haline getirdiği ve buna yönelik faaliyetler yürüttüğü tespit edilmişti.

Fethullahçı Terör Örgütü'nün İzmir'deki ekonomik yapılanması, Garip Ada'nın imarını örgüt tarafından alındığı iddialarını da oldukça güçlendirdi.

PROJE TAMAMEN SEKTEYE UĞRADI

Fi-Yapı'nın sahibi Fikret İnan, Garip Ada'da düşündükleri 'Fİ-İSLAND' projesinde adaya  5 yıldızlı otel ve villalar inşa edeceklerini açıklamıştı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle kayyum atanan Fi-Yapı'nın en büyük projesi de sekteye uğramış oldu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap