SON DAKİKA



Haber > Gündem > İşte Atatürk'ün az bilinen muhteşem sözü

İşte Atatürk'ün az bilinen muhteşem sözü

19 Mayıs 2022 Perşembe - 12:43




Mustafa Kemal Atatürk'ün en baskın özelliklerinden biri Türk milliyetçisi olmasıydı. Kurtuluşun ilk adımı olan 19 Mayıs'ın 103. yıl dönümü dolayısıyla Atatürk'ün Türklükle ilgili tarihi bir sözü daha gündeme geldi.





Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kurduğu Cumhuriyet'i ulus devlet olarak şekillendirmişti. Böylelikle Türk milleti, tarihte Türk adıyla kurulmuş ikinci devletine sahip olmuştu. 

En dikkat çeken vasıflarından bir tanesi de Türkçülüğü olan Atatürk, Türklükle ilgili de tarihe geçen sözleri söyleyen isimlerden biri oldu. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 103. yıl dönümü vesilesiyle Atatürk'ün Türklükle ilgili muhteşem bir vecizesi daha yeniden gündeme geldi.

İşte Atatürk'ün o muhteşem sözü:

"Bu memleket dünyanın beklemediği, asla umut etmediği ayrıcalıklı bir varoluşa sahne oldu. Bu sahne en az 7 bin senelik bir Türk beşiğidir. Beşik doğanın rüzgârıyla sallandı; beşiğin içindeki çocuk doğanın yağmurlarıyla yıkandı, o çocuk doğanın şimşeklerinden, yıldırımlarından, kasırgalarından evvela korkar gibi oldu sonra onlara alıştı; Onların oğlu oldu. Bir gün o doğa çocuğu, Doğa oldu; şimşek, yıldırım, güneş oldu; Türk oldu...

Türk budur. Yıldırımdır, kasırgadır, dünyayı aydınlatan güneştir."


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap