SON DAKİKA



Haber > Gündem > İşte Atatürk Havalimanı'na kurulan hastanedeki hasta sayısı

İşte Atatürk Havalimanı'na kurulan hastanedeki hasta sayısı

31 Ağustos 2020 Pazartesi - 13:58




Atatürk Havalimanı yerleşkesine inşa edilen ve 31 Mayıs’ta açılan Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi’ne günlük ortalama 1000-1500 civarı hasta başvuruyor. Hastanede şu anda, 18’i yoğun bakımda olmak üzere 280 hasta tedavi görüyor.





Atatürk Havalimanı yerleşkesine inşa edilen hastanenin bağlı bulunduğu Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Tolga Adaş bu başvurların hepsinin Covid-19 hastası olmadığını pasaport işlemleri için PCR testinin de hastanede yapıldığını belirtti.

Ayakta gelen hastalarda bir artış olmadığını belirten Prof. Dr. Adaş şu bilgileri verdi: “Hastane toplam 75 bin metrekarelik kapalı bir alanı mevcut. Toplam 1008 yatak kapasiteli. 576 tanesi klinik, 432 tanesi ise yoğun bakım yatağı. Bu kadar çok yoğun bakım yatağı açılmasının sebebi pandemi ya da herhangi bir acil durumda multidisipliner olarak çok fazla hastaya hizmet vermek. Tabii bu kadar büyük yatak kapasitesi olunca bunun hem alt hem üst yapısını da yapmak lazım. Bu hizmeti tamamlayan tıbbi cihaz ve insan faktörünü göz önüne alarak hepsini hazırlamamız lazım. Toplam üç tane BT (bilgisayarlı tomografi), iki tane MR planlanmış. Bir odaya da acil girişimsel radyolojik işlemler ve kardiyo anjiyo grafik işlemler için de bir anjiyografi odası planlandı ve yapılıyor. Bunun dışında diyaliz ünitemiz ve her türlü teşhis, tedaviyi sağlayacak cihaz parkuru mevcut. Bazı ufak tefek eksiklikler de oluyor, onları da tamamlıyoruz. Her gelen personelimizi hangi pozisyonda olursa olsun, belli eğitimlere tabi tutuyoruz. Hastanenin çalışma prensibi, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlandı. Bizim iki kampüsümüz oluştu. Birinci kampüs Bakırköy, ikincisi ise burası. Birinci kampüsü temiz alana geçirdik. Şu anda orada Covid hastaları yok.”

Hastanede yurtdışından gelen yabancı hastaların da tedavi edildiğini söyleyen Prof. Dr. Adaş, iki gün önce çıkardıkları istatistiklere göre Britanya, Almanya, Mısır, Afganistan gibi ülkelerden toplam 94 yabancı hastanın tedavi gördüğünü belirtti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap