SON DAKİKA



Haber > Gündem > İstanbullular dikkat: Toplu taşımaya zam geliyor!

İstanbullular dikkat: Toplu taşımaya zam geliyor!

22 Temmuz 2023 Cumartesi - 12:01




Akaryakıt başta olmak üzere bir çok kaleme yapılan zamlar nedeni ile İstanbul'da toplu ulaşıma zam gelmesi bekleniyor





Akaryakıt fiyatlarındaki ÖTV ve döviz artışlarının ardından İstanbul'da toplu taşıma ücretlerine zam yapılması gündeme geldi.

Halk TV'den Ali Macit'in haberine göre, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) alt komisyonu toplantısında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), taksi başta olmak üzere toplu taşıma ücretlerine yüzde 57'lik bir zam talep etti.

İstanbul'da şehir içi ulaşımın büyük bir bölümünü sağlayan toplu taşıma araçlarının zam talebine göre; aylık abonman ücreti 777 TL'den bin 219 TL'ye, öğrenci abonmanı 140 TL'den 219 TL'ye, tam bilet ücreti 9,90 TL'den 15,5 TL'ye, öğrenci bileti 4,83 TL'den 7,5 TL'ye yükseltilmesi bekleniyordu.

Ancak, komisyon toplantısında bakanlık temsilcileri, İBB'nin yüzde 57'lük zam teklifini fazla buldu ve onaylamadı. Eğer bu teklif kabul edilmezse, UKOME'nin olağanüstü bir toplantı düzenleyerek daha düşük oranda bir zam yapma ihtimalini değerlendirmesi bekleniyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap