SON DAKİKA



Haber > Gündem > İstanbul'da rekor üstüne rekor

İstanbul'da rekor üstüne rekor

09 Ağustos 2016 Salı - 11:59




Tarihi miting günü 7 Ağustos'ta metro 2 milyon 870 bin kişi taşıdı, en yoğun günlerde bu rakam 1 milyon 800 bindi.





Bir günde en fazla 210 bin kişi taşıyan Marmaray da, 480 bin yolcu ile rekor kırdı. Metrobüste ise rakam 800 binden 1 milyon 250 bine yükseldi.

Türkiye tarihinin en kalabalık mitingi Yenikapı, ardında birçok rekor bıraktı. Demokrasi ve Şehitler Mitingi için beş milyon kişi alana aktı, ulaşım araçları yolcu sayısında tüm zamanların en yüksek sayısına ulaştı.

Miting öncesi ve sonrası vatandaşların Marmaray, metro ulaşımını tercih etmesi nedeniyle özellikle Yenikapı transfer istasyonunda olağanüstü yoğunluk oluştu. Vatandaşların saatler öncesinden geldiği mitingde, alan dolduğu için binlerce kişi de geri dönmek zorunda kaldı.

İstanbul metrosu tüm hatları ile en yoğun olduğu günlerde en fazla 1 milyon 800 bin kişi taşırken, bu rakam 7 Ağustos'ta 2 milyon 870 bin kişi ile rekor sayıya ulaştı.

Marmaray'da bir günde taşınan yolcu sayısında da rekor kırıldı. Günlük ortalama yolcu taşıma kapasitesi 190 bin kişi olan ve mitinge kadar bir günde en fazla 210 bin kişi taşıyan Marmaray, 7 Ağustos'da 480 bin kişi ile rekor kırdı. Miting öncesi ve sonrasında Marmaray'ın sefer sıklığı 30 saniyede bir aralıklarına kadar düşürüldü.


Tarihi günde ücretsiz hizmet veren İETT'ye bağlı metrobüs hattı ve otobüsler de rekor sayıda İstanbullu'yu mitinge götürdü. Metrobüste ise rakam 800 binden 1 milyon 250 bine yükseldi. İETT hatlarında toplam rakam 2 milyonu aştı.

Yenikapı'daki mitinge vatandaşlar deniz ulaşımıyla da taşındı. O gün 215 deniz motoru ve 10 vapur ile 425 sefer düzenlendi. Bu seferlerde ortalama 500 bin kişinin Yenikapı'ya ulaşımı sağlandı. Miting alanı dolunca çok sayıda gemi ve motorun meydana yanaşmasına izin verilmedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap